Annons

Cannabisbrist i Kanada efter legalisering

Tre veckor efter det att Kanada legaliserat cannabis gapar hyllorna tomma hos många av handlarna, och röksugna kunder har återgått till att köpa illegalt.(TT)
Publicerad 10 november 2018

Bristen underminerar ett av de viktigaste skälen till legaliseringen - att stävja den illegala handeln, som beräknades omsätta motsvarande över 350 miljarder svenska kronor om året, skriver New York Times.

En oväntat stor efterfrågan i kombination med att regeringen varit långsam med att ge producenter tillstånd ligger bakom bristen. En poststrejk har dessutom försenat leveranserna.

””
Annons

Stängde affärer

Han anser att de legala producenterna har i sin tur överskattat sin kapacitet.

””

I New Brunswick beslutade cannabismyndigheten att stänga hälften av provinsens cannabisaffärer, med hänvisning till en flaskhals i produktionen. I Québec har man stängt tolv av affärerna tre dagar i veckan.

Trevor Tobin, handlare i Labrador City, säger till New York Times att hela hans lager sålde slut på fyra timmar. Efter att ha väntat i två veckor på nya varor har han tvingats stänga affären och har svårt att betala sina räkningar.

Utnyttjar situationen

I Montréal säger cannabisanvändare att de illegala handlarna utnyttjar situationen genom att erbjuda hemleveranser och dumpa priserna.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons