Annons

Fortsatt nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen fortsätter nedåt i linje med de ledande europeiska börserna och hade strax före lunch tappat 0,5 procent. Gårdagens besked om att hålla styrräntan oförändrad på minus 0,5 procent gav ingen effekt på marknaden.(TT)
Publicerad 4 juli 2018

Stockholmsbörsen fortsätter nedåt i linje med de ledande europeiska börserna och hade strax före lunch tappat 0,5 procent.

Gårdagens besked om att hålla styrräntan oförändrad på minus 0,5 procent gav ingen effekt på marknaden. Däremot fortsätter det hotande handelskriget mellan USA och Kina att skapa oro på marknaderna.

Annons

På den svenska stobolagslistan OMX30 har de flesta tappat. Bland vinnarna utmärker sig Telia som klättrar 0,8 procent efter att de presenterat förändringar i ledningen i de baltiska länderna.

Även konkurrenten Tele2 stiger 0,6 procent efter nyheten om ett samarbete med Microsoft kring ny simkortsteknik.

Bland förlorarna utmärker sig mätteknikkoncernen Hexagon som fallit 2,3 procent. Atlas Copco, Sandvik och SKF har alla fallit 1,9 procent.

Utanför storbolagslistan stiger e-handelsföretaget Dustin 5,6 procent efter att ha rapporterat en högre vinst under tredje kvartalet och ett företagsförvärv i Holland.

Runt om i Europa ser det lite ljusare ut där CAC-index i Paris stigit 0,2 procent. Frankfurt Daxindex ligger på noll medan FTSE100-index i London fallit 0,2 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons