Annons

Bloggare åker på skattesmäll

Bloggaren Alexandra "Kissie" Nilssons beskattningsbara inkomst för 2013 höjs efter att Skatteverket granskat bloggen Kissie. se. Hon måste betala drygt 160 000 kronor till Skatteverket för förmåner och intäkter som inte har redovisats, skriver DN som hänvisar till nyhetsbyrån Siren.(TT)
Publicerad 4 januari 2017

Bloggaren Alexandra "Kissie" Nilssons beskattningsbara inkomst för 2013 höjs efter att Skatteverket granskat bloggen Kissie.se. Hon måste betala drygt 160 000 kronor till Skatteverket för förmåner och intäkter som inte har redovisats, skriver DN som hänvisar till nyhetsbyrån Siren.

"Av bloggen framgår att du gör reklam för ett flertal andra företags produkter och tjänster. Det framgår även av din blogg att du har erhållit tjänster och har fått produkter hemskickade till dig. I din deklaration finns inga sådana förmåner redovisade", skriver Skatteverket.

Annons

Hon har också gjort ett flertal inköp, av bland annat lösnaglar och semesterresor, som ifrågasätts.

Genom sin verksamhet har Nilsson kunnat spara in stort på sina privata levnadsomkostnader, anser Skatteverket. Hennes motivering till inköpen, att de behövs för att leva upp till en viss livsstil, har inte godtagits.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons