Annons

Apple trotsar säljförbud

Trots förbudsdomen - Apple fortsätter tills vidare att sälja Iphone-lurar precis som vanligt i Kina. Dagen efter att en kinesisk domstol förbjudit Apple att sälja äldre Iphonemodeller i kinesiska butiker fortsatte handeln som vanligt, enligt nyhetsbyrån AFP som kontaktat flera Applebutiker.(TT)
Publicerad 11 december 2018

Trots förbudsdomen - Apple fortsätter tills vidare att sälja Iphone-lurar precis som vanligt i Kina.

Dagen efter att en kinesisk domstol förbjudit Apple att sälja äldre Iphonemodeller i kinesiska butiker fortsatte handeln som vanligt, enligt nyhetsbyrån AFP som kontaktat flera Applebutiker. Domen har sin upprinnelse i att datachiptillverkaren Qualcomm stämt Apple för patentintrång - en strid som pågått världen över i flera år. Apple anser i sin tur att Qualcomm genom sin starka ställning tar ut alldeles för höga avgifter.

Annons

Apples försäljning i Kina är också under press sedan kinesiska telekomjätten Huaweis finanschef gripits i Kanada på USA:s begäran, rapporterar AFP som citerar uppgifter om att anställda vid flera företag belönas om de köper kinesiska telefoner och bestraffas om de har Appleprodukter. Även handelskriget mellan USA och Kina inverkar negativt för Apple, enligt Wang Xi, marknadsanalytiker på analysföretaget IDC.

Kina, Hongkong och Taiwan är tillsammans Apples tredje största försäljningsmarknad.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons