Annons

Vind ger 18-20 jobb

Den växande vindkraftsparken utanför Bergkvara ger jobb. Säger regeringen ja till det senaste projektet räknar man med att det ger 18-20 arbetstillfällen.
Torsås • Publicerad 9 december 2003

I fredags sade miljödomstolen ja till den senaste vindkraftssatsningen som drivs av Airicole AB som vill bygga 24 nya vindkraftverk på Utgrunden utanför Bergkvara.

Kostnaden landar någonstans mellan 700 miljoner och en miljard kronor.

Annons

Uppsving för hamnen

Regeringen fattar det avgörande beslutet och blir det ett ja, räknar man med att det skapar närmare 20 arbetstillfällen i Torsås. Plus att hamnen får ett uppsving, både under byggtiden och i framtiden vid servicearbeten. Airicole vill komma i gång med byggandet redan under 2004.

- Det här är naturligtvis väldigt positivt för Torsås kommun. Det skulle ge jobb för olika tjänsteföretag här med transporter och liknande, svetsning och annan mekanisk industri, säger Rune Fransén på Torsås kommun.

Jobb även efter uppförandet

Även efter uppförandet räknar Airicole AB och Fransén med att vindkraftsparken ger jobb.

- Det kommer det att bli. Man har talat om att det skulle generera 18-20 arbetstillfällen. Under själva uppförandet blir det naturligtvis mycket mer.

En etablering är också viktig

för hamnen i Bergkvara. Annjeanette Strömberg på Bergkvara hamn och stuveri ser gärna att vindkraftsparken uppförs.

- Det är jättekul om det blir så och bra för oss. Vi har ju lite erfarenhet nu också sedan tidigare byggen.

Andreas Ignell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons