Annons

Ville stoppa mobbning på skola - var full

En berusad man följde med en elev till skolan. Där ofredade han flertalet mellanstadieelever, i jakt på mobbare. Nu döms mannen till skyddstillsyn och tvingas betala skadestånd.
TORSÅS • Publicerad 11 juni 2019

Det var i januari i år som mannen klev in på en skola i Torsås och spred skräck bland eleverna. Han beskrivs ha varit berusad och ryckt tag i flera pojkar i mellanstadieålder. Han ska också ha skrikit att han hatar mobbning och letat efter en pojke som inte fanns på skolan.

Det hela började med att mannen stötte på en pojke, utanför skolområdet, som berättade för honom att han behandlats illa av andra elever. Mannen följde därefter med pojken till skolan.

Mannen säger i förhör att han endast har diffusa minnen av händelsen. Han är känd hos polisen sen tidigare och döms vid Kalmar tingsrätt till skyddstillsyn, med den särskilda föreskriften att han ska genomgå Kriminalvårdens program för återfallsprevention. Han döms också betala ut skadestånd till två av de pojkar han ofredade.

Erik TjusSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons