Annons

Tuppjuck på gång med revygänget

Fjädrar och kackel har blivit synonymt med Revyarna. Efter revyerna Nykläckta och Nyfjädrade är det dags för Tuppjuck med premiär 24 januari.
Torsås • Publicerad 19 september 2014
Dan Lindgren, Maja Karlberg och Ann Milesson i Revyarna tillsammans med Torsåstuppen vid torget.Foto: Leif Pettersson

Tuppjuck?

– För att undvika eventuella missförstånd så googlade vi på ordet och fick veta att det innebär något galet och det passade oss perfekt, säger Dan Lindgren i Revyarna.

Annons

Den unga revyföreningen Revyarna har fått en flygande start. Redan efter andra ”Nyfjädrade” tog man sig till final i Revy-SM med ett nummer.

– Jo, vi känner att vi fått en otrolig skjuts och fantastiskt gensvar av publiken. Det taggar oss och nu vet hela Revy-Sverige vilka vi är, säger Ann Milesson, ordförande, producent, aktris med mera.

En ny, traditionell nummerrevy utlovas och premiär blir det den 24 januari nästa år. Med start den 1 oktober kan biljetter bokas.

Jämfört med ”Nyfjädrade” har Linda Magnusson, Kerstin Olsson och Malin Ekelund tackat nej till kommande revy, av olika anledningar. I stället återkommer Monica Gullin på scenen och debuterar gör Maja Karlberg, Bergkvara.

Den sistnämnda har erfarenhet från både teater, dans och sång via olika utbildningar. Hon kommer från Stockholm men är numera bosatt i Bergkvara.

– Det ska bli jättekul att vara med i Revyarna. Jag tackade ja direkt när jag fick förfrågan, sa Maja Karlberg.

Dan Lindgren, Fredrik Magnusson och Peter Sjöstrand är kvar sedan förra gången och detsamma gäller för eminenta Monica Gullins orkester, förstärkta med ”blåsarna” Claes-Göran Bjerding och Hans-Bertil Hagström.

Rutinerade revyräven Ingemar Bernthsson regisserar även Tuppjuck.

– En styrka för oss. Vi har otrolig samsyn och härlig gemenskap och Ingemar är ju proffs på detta, säger både Ann och Dan.

Planerna på Tuppjuck startade på allvar i juni och efter en rejäl kick-off i Strömbys byahus fanns ingen återvändo.

Annons

– Haha, nej nu kör vi för fullt och skriver manus med mera, upplyser Dan Lindgren.

Det kan inte vara svårt att hitta lokalt material detta valår.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons