Annons

Torsås ska ha kvar ansvar för treåring

Torsås kommun vill slippa ansvaret för en treåring som är placerad i familjehem i Kalmar. Men Socialstyrelsen avslår begäran.
Torsås • Publicerad 1 december 2012

Vid tre månaders ålder placerades barnet på familjehem i Kalmar och barnet har inte någon anknytning till Torsås kommun, enligt ansökan.

Båda föräldrarna bor på Gotland och har ingen avsikt att flytta tillbaka. Ingen av dem vill att ärendet flyttas till Kalmar kommun.

Annons

Det var myndigheten i Torsås som fattade beslutet om omhändertagandet och Kalmar kommun menar att ansvaret ska ligga kvar där.

Socialstyrelsen anser visserligen att barnet har starkast anknytning till Kalmar kommun, eftersom barnet kommer att bo där och är folkbokförd där. Men eftersom föräldrarna inte vill att Kalmar tar över ansvaret och eftersom Torsås kommun inte redovisar tillräckliga argument för att ansvaret ska flyttas till Kalmar avslår man ansökan.

Pia Olofsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons