Annons

Försökte strypa sin partner - häktas misstänkt för grov misshandel

Den kvinna som tidigare misstänktes för att ha försökt strypa ihjäl sin partner har nu häktats. Inte längre misstänkt för mordförsök, utan istället på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.
TORSÅS • Publicerad 11 juni 2019
Blåljus
BlåljusFoto: Johan Nilsson/Sydöstran

Det var under lördagen som personer i närheten av kvinnans bostad larmade polisen. Då ska kvinnan och hennes partner ha varit involverade i ett handgripligt gräl, som kulminerade i att kvinnan försökte strypa mannen.

Av den stämningsansökan som kommit in till Kalmar tingsrätt framgår det att strypningsförsöket kan ha pågått så länge som 17 minuter. Kvinnan misstänktes till en början för försök till mord.

Annons

Nu har misstanken nedgraderats till en misstanke om grov misshandel och under tisdagen hölls en häktningsförhandling där tingsrätten beslutade hålla kvinnan häktad.

– Grunden är att det finns risk för försvårande av utredning, sa åklagaren Lise-Lott Nordström under förhandlingen.

Den misstänkta kvinnan nekar till brott.

Erik TjusSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons