Annons

Stororder till bussbolag

Bergkvarabuss AB har fått en order värd 160 miljoner kronor och ska nyanställa 25 medarbetare nästa år.
Torsås • Publicerad 2 december 2003

Det blev känt på måndagen. Företagets vd Göran Mellström säger:

- Ordern sträcker sig över åtta år och ger oss en trygg inkomstkälla. Det gäller regionbusstrafik i skånska Bjuv och Ekeby samt specialutrustade sjukresebussar som ska trafikera sjukhusen Helsingborg, Landskrona och Lund. Trafiken utgår från Helsingborg. Detta är ett trevligt uppdrag som passar väl in i vår verksamhet.

Annons

Den stora affären innebär tryggad sysselsättning för bussföretagets 325 årsanställda i Sverige och utomlands. Totalt har företaget 550 anställda på hel- och deltid. Nästa år tillkommer således ytterligare 25 årsanställda.

- Till de nya uppdragen i Skåne behöver vi 22 busschaufförer på heltid och tre specialutbildade sjuksköterskor. De nya fordon vi anskaffar blir av låggolvutförande och är även i övrigt av hög standard.

Mer administrativ personal

Göran Mellström räknar med att ordern även ger ökad sysselsättning vid huvudkontoret

i Kalmar samt service- och reparationsenheten i Söder-åkra.

- Vi behöver mer administrativ personal i Kalmar för lönehantering, fakturering, ekonomi och revision. I Söderåkra leder den utökade bussparken till mer arbete i form av löpande plåt- och reparationsarbeten, säger Göran Mellström på företaget som för dagen har drygt 300 fordon i trafik i Sverige och Europa.

Skåne största marknaden

Skåne är numera bolagets i särklass största marknad och motsvarar 40-45 procent av årsomsättningen på drygt 300 miljoner kronor. Bergkvarabuss hoppas kunna öka på busstrafiken på hemmaplan i Kalmar, Torsås och Karlskrona under de närmaste åren där många av företagets trogna bussförare är bosatta.

- Om vi kan öka vår marknadsandel på hemmaplan, ja, då överväger vi en utbyggnad i Kalmar. Nyligen blev vi klara med en ny depå med tillhörande verkstad i Ängelholm där vi investerat drygt nio miljoner kronor. Några ytterligare investeringar i lokaler är inte aktuella för dagen. Däremot upphandlar vi ständigt nya bussar till vår fordonspark, säger Göran Mellström.

Bo Lundquist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons