Annons

Stöldturné slutade med sju månaders fängelse

Den man i kommunen som begått en serie av stölder tillsammans med en kvinna får sju månaders fängelse.
Torsås • Publicerad 23 december 2003

Kvinnan döms till skyddstillsyn av Kalmar tingsrätt och ska genomgå en drogavvänjande behandling som bestäms av den lokala kriminalvårdsmyndigheten.

Det var i mitten av november som de båda greps av polisen i en bostad i kommunen. Kort därpå anhölls och häktades de båda vid Kalmar tingsrätt. En lång serie av brott genomfördes i både Blekinge och Småland.

Annons

Brott mot vapenlagen

Förutom ett stort antal grova stölder döms mannen för brott mot vapenlagen. Han hade bland annat 880 patroner av 7,62 kaliber och ett antal hagelpatroner i sin bostad i kommunen. Där påträffade polisen också ett stort antal stulna varor.

Mannen döms också för häleri. Han har vid olika tidpunkter tidigare i år förvärvat stulna varor och förvarat dem hemma i sin bostad. Det gäller allt från EU-mopeder och högtalare till kompressorer och migsvets.

Betala till brottsoffer

Sammantaget dömer tingsrätten mannen till sju månaders fängelse. Han ska därutöver betala 500 kronor till brottsofferfonden.

Kvinnan döms för medverkan under flera stölder, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Även hon ska betala 500 kronor till brottsofferfonden. Kvinnan får inget fängelsestraff men en övervakare ska utses av kriminnalvårdsmyndigheten.

Bland många stulna varor som tagits om hand av polisen märks vinterdäck, släpvagn, kassaskrin kamera, batteriladdare och en mängd verktyg av olika slag.

Bo Lundquist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons