Annons

Rektorer hoppas bli ett bra team

Margareta Illerstig tillträdde på måndagen tjänsten som ny biträdande rektor på Torsås korrespondensgymnasium
Torsås • Publicerad 8 januari 2002

- För mig var det en fantastisk slump att tjänsten blev ledig och att jag fick chansen att söka den. Det känns väldigt roligt att ha fått det här jobbet, berättar hon på sin första arbetsdag på gymnasiet.

Den nya biträdande rektorn bor i Kalmar, är språklärare i botten och vill kalla sig humanist med naturvetenskaplig inriktning. Hon har varit lärare i 25 år och arbetat mycket med vuxenutbildning, bland annat i tio år på komvux i Kalmar. Margareta Illerstig har också arbetat som skolledare på friskolan Cis, Calmar Internationella skola, och undervisat på Mjölnerskolan i Torsås. Att åka mellan Kalmar och Torsås varje dag ser hon inte som något problem med den nya vägen.

Annons

Arbetsfördelningen mellan rektor Magnus Svensson och nya biträdande rektorn är inte helt klar.

- Vi tittar på det nu och skissar på olika lösningar. Allt måste inte vara precis som det har varit tidigare. Men det är viktigt att vi blir ett bra och fungerande team och vi hoppas kunna jobba oss samman steg för steg, säger Magnus Svensson.

Ny teknik

Som prioriterade arbetsområden framöver ser korrespondensgymnasiets båda skolledare bland annat IT-utveckling, marknadsföring, kompetensutveckling och internationella kontakter.

- Hermods i Malmö utvecklar en kraftfull teknisk plattform som vi hoppas kunna börja använda i distansundervisningen successivt under hösten. Meningen är att underlätta för våra distanselever att hålla kontakt med både lärare och andra elever. För närvarande tittar vi på vilka delar av den nya tekniken vi kan komma att behöva till vår skola, säger Magnus Svensson.

Margareta Illerstig påpekar att utbildning är en färskvara och att det också är viktigt med kompetensutveckling för personalen vid skolan.

Internationella kontakter

- För att hålla en bra nivå är det viktigt att kvalitetssäkra utbildningen. Genom att söka pengar från EU hoppas vi kunna hålla en fortsatt hög kompetensnivå.

Internationella kontakter ligger också biträdande rektorn varmt om hjärtat och hon hoppas kunna medverka till att upprätta förbindelser med gymnasieförbund och vänorter i andra länder.

Marie-Louise Gravestam
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons