Annons

Nya tandläkare kortar kö

På många håll i länet är det brist på tandläkare, men i Torsås ser det ljust ut. I januari börjar två nya tandläkare att tjänstgöra på folktandvården.
Torsås • Publicerad 30 december 2003

- De är väldigt välkomna och vi ser mycket fram emot att de kommer, säger Jette Lerhmann Madsen, klinikchef för klinikerna i Torsås och Ljungbyholm.

Det är tandläkarbrist i Kalmar län. Förra året försökte landstinget bland annat att locka tyska tandläkare till länet genom att annonsera i tyska tidningar. Men det nyanställda tandläkarparet som är på väg till folktandvården i Torsås är hemvändare.

Annons

Har jobbat på Öland

- En av tandläkarna har tidigare jobbat inom landstinget i Kalmar, på Öland, säger Jette Lehrmann Madsen.

Torsås har tidigare varit förskonat från brist på tandläkare och därmed också från långa väntetider för patienterna, men under hösten har arbetsbelastningen varit hög för personalen.

Bristen har inte märkts

- Jag tror inte att patienterna har märkt av det, vi har lyckats hålla undan ganska bra och nu blir det ännu bättre i januari, säger Jette Lehrmann Madsen.

Efter hopslagningen av klinken i Torsås och kliniken i Ljungbyholm används resurserna bättre enligt Lehrmann Madsen och med fler tandläkare ökar möjligheterna att få mer specialiserad vård.

- Vi blir fyra tandläkare och två tandhygienister, så det finns att välja på. Vi har alla lite olika bakgrund och inriktning som vi är mer specialiserade på.

Andreas Ignell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons