Annons

Kvinna skadad i olycka

En kvinna skadades vid en halkolycka i Väghyltan på fredagen.
Torsås • Publicerad 20 december 2003

Kvinnan, som är hemmahörande i Brömsebro, klagade på smärtor i nacke och rygg. Det treåriga barnet som också färdades i bilen, satt fastspänt i bilbarnstolen och undkom olyckan utan skador. Närboende tog hand om barnet i väntan på räddningstjänsten i Torsås för vidare transport till länssjukhuset i Kalmar.

Det var vid 9.40-tiden på förmiddagen som kvinnan färdades på vägen mellan Brömsebro och Gettnabo, söder om Torsås. Plötsligt släppte bilen i det mycket hala väglaget och kanade av vägen ned i diket och upp för en slänt, mycket nära ett sprängstenområde vid vägkanten. En närboende hörde smällen inne från huset och kom snabbt till undsättning. Ungefär samtidigt stannade en förbipasserande tekniker från Kylteknik AB sitt servicefordon och larmade SOS. Även han hade märkt av att det var glashalt på vägsträckan och fick nästan sladd på samma plats.

Annons

- Det brukar vara extra halt här. Flera tillbud har inträffat. Senast var det en trafikolycka på samma plats för två år sedan, berättade den närboende.

Räddningskår och ambulans kallades till olycksplatsen för att försiktigt hjälpa kvinnan ut ur bilen och kyla ned fordonets motor med släckvatten. Bilen fick en del plåtskador.

Bo Lundquist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons