Annons

Köpmän sätter skäggen på spel

Söderåkra ansluter sig med ett eget program. Två handelsprofiler riskerar att få skäggen avrakade för en insamling. Det är två av nyheterna inför Våryran.
Torsås • Publicerad 3 maj 2012
Foto: Bo Lundquist

Våryra 2012 i Torsås kommun inleds med Bergkvaradagen den 17 maj. Under några timmars tid siktar arrangörerna på att upprepa den lyckade premiärupplagan som genomfördes i fjol. Då kom omkring 600 besökare.

– Vi ska försöka visa upp en del av Bergkvara som kanske inte ens Bergkvaraborna själva känner till, säger Per-Olof Norén som är ordförande i Bergkvara samhällsförening.

Annons

En av de många programpunkterna i år går under namnet marinloppis. Det är en aktivitet som kan bli riktigt stor framöver, enligt Per-Olof Norén.

– Tanken är att båtfolk ska komma dit och byta grejer med varandra. Man kan till exempel gå dit med en propeller och se om det är någon som behöver den. Marinloppisen har goda chanser att i framtiden bli den största i sitt slag i hela sydöstra regionen.

En annan omfattande nyhet med Våryran 2012 är att Söderåkra har valt att vara med. Söderåkradagen arrangeras den 19 maj. Arbetsnamnet är Möre handelsplats Söderåkra.

– Det är otroligt kul att Söderåkra är med i år. Detta är ett sätt att öka attraktionskraften där och visa att det är ett trevligt samhälle att bo i, säger Inga-Britt Karlsson från Möre resurscentrum som också spelar en viktig roll i Våryran.

I Torsås arrangeras det också ett flertal aktiviteter under Våryran den 18–19 maj. Ett arrangemang som sticker ut äger rum på lördagseftermiddagen. Då riskerar köpmännen Rolf Olsson och Tord Jungå att få sina skägg avrakade inför publik.

– Om vi får in 5000 kronor till förmån för cancerfonden kommer deras skägg att rakas av. Insamlingen är redan i gång och bössor kommer att dyka upp lite varstans. Rolf har haft sitt skägg sedan 1960-talet. Det är nog många som inte kommer att känna igen honom utan skägg, berättar Emma Olsson som är en av initiativtagarna till insamlingen.

5 000

kronor ska samlas in till ­cancerfonden under Våryran. Om målet uppnås tvingas Rolf ­Olsson raka av sig sitt skägg inför publik den 19 maj.

Markus Danielsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons