Annons

Glad musikkvartett fick 30 000

En kvartett musikaliska talanger från Torsås får dela på Sparbanksstiftelsen Kronans första ungdomsstipendium på 30 000 kronor.
Torsås • Publicerad 1 december 2003
Sparbanksstiftelsen Kronans första ungdomsstipendium går till Torsåskvartetten Christian Adenås, Johannes Arnesson, Anna Karlsson och Ida Sundelius.
FOTO: JAN ANDERSSON
Sparbanksstiftelsen Kronans första ungdomsstipendium går till Torsåskvartetten Christian Adenås, Johannes Arnesson, Anna Karlsson och Ida Sundelius. FOTO: JAN ANDERSSONFoto: 

Kvartetten det handlar om är Christian Adenås, Johannes Arnesson, Anna Karlsson och Ida Sundelius. Stipendiet delades ut på söndagen i samband med en vernissage i Olofsgården.

"De har genom talang, envishet och engagemang lyckats visa att de har förutsättningar för framtiden" lyder motiveringen.

Annons

- Jag är minst lika glad som ungdomarna, sade Britt-Marie Östman, Föreningssparbanken, Torsås.

- Musiken är en av vårt lands största exportartiklar och det är utifrån sådana förmågor som branschen byggs upp.

Stipendiet delades ut av Mats Carlsson och Gudrun Lundqvist från Sparbanksstiftelsen Kronan, som har nära anknytning till och är stor aktieägare i Föreningssparbanken. Utdelningen av aktierna används för att stimulera sparande och tillväxt i regionen.

- Konkurrensen om stipendiet var stor, betonade Gudrun Lundqvist.

- Det har kommit förslag från bankerna i större delen av Blekinge, Kalmar och Kronobergs län samt södra Halland. Så ungdomarna kan känna sig mycket stolta över utmärkelsen, sade Gudrun Lundqvist.

Det är första året som Sparbanksstiftelsen Kronan har detta kulturstipendium för lovande konstnärer, musiker, författare eller utövare av annan konstart bland ungdomar bosatta i regionen.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons