Annons

Framgångsrik insamling till katthem

20 000 kronor fick Kattresan i Torsås ihop i lördags.
Torsås • Publicerad 18 februari 2012
Inger Bergström och Camilla Henningsson tog i fredags emot den symboliska jättechecken från Marion Wellenbrock Hansson. Men summan var långt ifrån symbolisk ? 20 000 kronor gav Torsåsborna förra lördagen när skänkte till Katthemmet i Kalmar.
Inger Bergström och Camilla Henningsson tog i fredags emot den symboliska jättechecken från Marion Wellenbrock Hansson. Men summan var långt ifrån symbolisk ? 20 000 kronor gav Torsåsborna förra lördagen när skänkte till Katthemmet i Kalmar.Foto: Mattias Sävenstrand

– Det här betyder fantastiskt mycket för oss, säger Camilla Henningsson, föreståndare på Katthemmet i Kalmar.

I fredags överlämnade eldsjälen Marion Wellenbrock Hansson den symboliska jättelika checken till Katthemmet i Kalmar. 20 000 kronor samlades ihop förra fredagen och lördagen.

Annons

– Nästan alla som skänkte pengar hade en historia att berätta om övergivna katter, säger Marion Wellenbrock Hansson.

Pengarna som nu överlämnats till Katthemmet i Kalmar gör det alltså möjligt för Torsåsbor att lämna in övergivna och upphittade katter.

– Pengarna går till veterinärkostnader, medicin och behandlingar. De flesta katter som kommer in är i ganska dåligt skick, det kan vara skabb, parasiter eller skador, säger Camilla Henningsson.

Idén om att göra en insamling fick Marion Wellenbrock Hansson tidigare i våras. Hon hade då försökt förmå kommunen att gå in och ge ett bidrag till Katthemmet, precis som Mörbylånga och Kalmar kommun gör.

Men trots att hon då kunde lämna över en namnlista med 250 underskrifter blev det kalla handen från kommunens sida.

När det väl var dags att hitta folk som ville stå och skramla med bössorna i kylan gick det ändå lätt, många var positiva till initiativet.

– Jag blev förvånad över att så många ville ställa upp och samla in pengar.

Camilla Henningsson och Inger Bergström från Katthemmet är imponerade och glada över givmildheten som Torsåsborna visat.

– Det är tur att eldsjälar finns. Det är tråkigt och bedrövligt när kommuner flyr sitt ansvar och att privatpersoner måste gå in. Så borde det inte behöva vara, säger Camilla Henningsson.

Marion Wellenbrock Hansson hoppas att kommunen nu ska inse att kommuninvånarna faktiskt vill stödja Katthemmet i Kalmar.

Annons

– Jag ville bevisa att vi i Torsås vill att en del av våra skattepengar går dit. Nu förväntar vi oss att det blir så.

© Läs Kattresans brev till kommunalrådet Håkan Algotsson på insändarsidan.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons