Annons

Föreningen kvar året ut

Planerna för Olssonska gården har ändrats. Den nuvarande verksamheten får fortsätta.
Torsås • Publicerad 15 juni 2013

Den 21 mars berättade Barometern att Olssonska gården i Torsås skulle byta hyresgäst från och med den 1 september i år. Torsås kommun hade nämligen sagt upp kontraktet med Kulturföreningen Olssonska gården.

Nu skulle det i stället lämnas plats för en ny hyresgäst som har ett helt annat upplägg än det som finns inom kulturföreningens nuvarande verksamhet.

Annons

– Vi tror att de nya hyresgästerna kan tillföra nya inslag i verksamheten som inte kulturföreningen mäktar med, sa kommunalrådet Håkan Algotsson till Barometern den 21 mars.

Nu har det emellertid visat sig att den tilltänkta hyresgästen inte kommer att flytta in som planerat i september månad.

– Vi fick ett mail från kommunchefen Jan Darrell för någon vecka sedan. Där stod det att vi kan få vara kvar här året ut, säger Cissi Ericsson som representerar Kulturföreningen Olssonska gården.

Fram till årsskiftet ska nu kommunledningen diskutera vad som ska hända med den anrika gården från och med januari 2014. Cissi Ericsson och kollegan Britt-Marie Ljunggren börjar bli aningen luttrade över de ständiga turerna hit och dit.

– Det är tredje gången som någon vill köra ut oss härifrån. Man får hjärtat i halsgropen varje gång det händer, säger Britt-Marie Ljunggren.

Med de nya förutsättningarna börjar nu kulturföreningen planera för den höstverksamhet som man tidigare har trott varit en omöjlighet.

– Vi kommer bland annat att ha fler berättarkaféer med Sigrid Oldenburg, Hon har varit här tidigare och det har varit populärt, säger Britt-Marie Ljunggren.

Cissi Ericsson berättar vidare att det finns en del pengar i kulturföreningens kassa.

– De skulle vi gärna vilja satsa på den här gården. Eftersom vi inte kan få ett långsiktigt besked från kommunen är det ju tyvärr omöjligt att göra något sådant, säger hon.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons