Annons

Faurecia varslar tio

Faurecia Exhaust Systems AB i Torsås har varslat tio personer om permittering. Samtidigt vill man inrätta en vikariepool för produktionstoppar.
Torsås • Publicerad 15 december 2003

Enligt företagets vd, Lars Eriksson, väntas minskade och osäkra volymer efter årsskiftet. Därför har företagsledning varslat tio personer om permittering. Samtidigt har Faurecia träffat ett avtal med utbildningsföretaget Länia som ska göra det möjligt för Faurecia att hyra in arbetskraft vid tillfälliga produktionstoppar. De medarbetare som varslats erbjuds utbildning genom Länia. Enligt Lars Eriksson är målsättningen att en del av dem ska ingå i vikariepoolen.

Som underleverantör till bilindustrin är företaget vant vid en efterfrågan som går upp och ned. Lars Eriksson hoppas att en vikariepool ska skapa större flexibilitet som gör att man kan undvika nya varsel i framtiden när produktionsvolymen sjunker tillfälligt.

Annons

Industriföretagen i Torsås är inne i en gynnsam period, men tuffare tider kan vara på gång. Länsarbetsnämnden har presenterat uppgifter där det privata näringslivet tror på en minskning av sysselsättning med 2,5 procent under 2004.

Faurecia Exhaust Systems AB är den största privata arbetsgivaren i Torsås kommun med ungefär 540 anställda.

Andreas Ignell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons