Annons

Automatlego vill köpa mark

Automatlego i Berg­kvara vill köpa ytterligare mark vid sin anläggning. Någon konkret plan för marken finns dock inte i det här skedet.
Torsås • Publicerad 10 augusti 2013

Automatlego har efter några tuffa och utmanande år åter fått en bättre lönsamhet i sin verksamhet i Bergkvara. För helåret 2013 gör företaget en bedömning att man kommer att leverera ett positivt resultat som överstiger en miljon kronor.

I samband med den förbättrade lönsamheten har Automatlego nu även ansökt om att få köpa ytterligare en bit mark vid sin anläggning. I ett brev till Torsås kommunstyrelse uttrycker man önskemål om att få köpa 10?000 ­kvadratmeter tomtyta.

Annons

– I nuläget har vi inga direkt konkreta planer för exakt hur vi ska använda marken, säger Pontus Varga från företags­ledningen på Automatlego.

Företaget hoppas på ett positivt besked senast den 27 augusti.

Markus Danielsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons