Annons

Chartersugna kroggäster reste med Fun trip

Nöjet spanade in Sällskapsresan on tour
Nyheter • Publicerad 25 september 2006
Martin Rydell showade loss och fick med sig publiken.Foto: 
Martina Sundén (längst fram), Anna Rydell (bakom), Martin Rydell (till vänster) och Anders Almgren (till höger) underhöll Sandras gäster när Sällskapsresan on tour gästade Kalmar.Foto: 

Precis som på flygplatsen gäller det att inte komma fel från början. Först är det incheckning sedan flygplansresa med äkta flygmotordån, dock utan luft-gropar. Förrätt i form av plast-paket med, förhoppningsvis, bättre mat än den man får på verklighetens charterplan.

Sällskapsresan on tour - från filmen fast ändå inte.

Annons

Glest mellan framträdandena Sannolikheten att man ska träffa någon man känner är lika stor på Sandra som på Gran Canaria, det vill säga överhängande. Cirka 200 gäster vid långbord, gäster som till en början är lika svåra att få kontakt med som Sven Melanders när han rullar av flyget i Spanien.

Men det tar sig, och applåd-

kurvan stiger parallellt med intaget av små flaskor från den ambulerande dryckesvagnen.

Det kan bli lite väl glest mellan de olika framträdandena, och en del scener känns något krystade,

men det finns glädje och en underhållande grund som inte går att ta miste på.

Anna Rydell, vad är hon gjord av? Jag har aldrig sett en männ-iska så energisk som hon. Jag såg Pettson och Findus i somras och tänkte då att det var en roll hon spelade. På Sandra var hon inte Findus. Men med samma energi, intensitet och galenskap som en uppmärksamhetstörstande kattunge. Och Martina Sundén. Vilket geni hon är. I hennes slut-

föreställning på gymnasiet i Växjö var det lätt att se att hon är gjord för scenen. Vilken som helst. Inget ont om Martin Rydell och Anders Almgren men det här var tjejernas kväll.

Bästa framförandet, Tango-Benny och Tango-Jenny, klampade loss så hårt i otakt att taket höll på att falla ner.

Abba får Sandra att koka Efter desserten är sällskapsresan

slut och övergår i en lång rad välkända feststämningshöjande låtar på scenen. Visst man ska ge publiken det de vill ha, och

Annons

sannolikheten att ett Abba-

medley ska misslyckas framför den här publiken är ungefär lika stor som att Bosse Ringholm skulle vara gästbartender. Något nytänk är det inte frågan om.

Men publiken älskar det och sjunger med. Ju gladare desto högre och Sandra kokar.

Det här är ett koncept som bygger på att folk dricker och blir varma i kläderna. Man släpper loss och beter sig på ett sätt man inte skulle göra hemma. Och det är ju precis det som är tanken. Vi är inte hemma. Vi är på charterresa. Med Fun trip.

Malin Wollin
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons