Annons

Pugh: "Som att få nobelpriset"

Pugh Rogefeldt, Sweden Stage
Nyheter • Publicerad 8 juni 2013
PROGG. Pugh Rogefeldt spelade igår eftermiddag på Sweden Stage. Till publikens förtjusning bjöd han på ett flertal gamla klassiker som "små lätta moln", "Dinga Linga Lena" och "Hog farm".Foto: Gunnel Persson
Foto: 

Bäst: Den anarkistiska "Kajans sång", proggrock i tvåtakt får tumme upp. Publikfavorit var troligen Dinga linga Lena, som sångaren själv tänkte låta bli att spela, men såg som ett kulturminne: "Det känns lite fel att sjunga om en 15-årig tjej när man har fyllt 60 år, men eftersom jag skrev den när jag var 19 så får det väl vara okej. Vi kör den ändå".

Sämst: Lite gnatigt gitarrsolo under "jag är en liten pojke".

Annons

Publik: Blandade åldrar, kanske överlag ålderskategori mor- och farföräldrar.

Scenshow: Enkelt, klassiskt.

Kommentar: Rogefeldt känns väldigt ödmjuk som bemöter publiken och festivalen med att tacka för att han får komma dit. "Att få spela på Sweden Rock Festival för en rockmusiker är som att få nobelpriset", sa han om äran att få spela på festivalen.

Maria Gadd
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons