Annons

Ännu en lyckad festival

Trots produktionsproblem och köbildning på insläppet var årets Sweden Rock en lyckad festival.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2013
Foto: Gunnel Persson

 

På presskonferensen som vd:n Mats Natvig och vice vd:n Martin Forssman höll i dag kom det fram att de är väldigt nöjda med årets festival.

Annons

– Vi hade lite bryderier med produktionen. Kiss skulle ha mycket prylar och de visste knappt själva hur produktionen skulle se ut. Vi bad om information i början av januari men fick det bara för någon vecka sedan. Vårt crew har fått arbeta hårt men som tur är gick allt smidigt, säger Martin Forssman.

Att veta att det går att genomföra så stora produktioner är ett viktigt steg för Sweden Rocks utveckling. Vad nästa steg kommer att bli är oklart men de vill inte bli större publikmässigt.

– Vi tänker inte utöka antalet biljetter nästa år. För att erbjuda den kvalitén på service som vi vill ha måste vi hålla oss till 33 000 besökare, säger Mats Natvig.

Förutom en knivskärning under fredagen har det varit lugnt på festivalen. En del stölder har pågått men det befarade man sedan innan.

– Det är organiserade ligor från utlandet som har en turnéplan, vi stod först på listan. Polisen satte in extra resurser eftersom det var på gång, säger Mats Natvig.

Festivalen i siffror

33 000 besökare

3 000 personer som arbetade på festivalen

120 försäljare

150 000 liter öl som har gått åt (mer öl har beställts)

127 ton sopor har sorterats

500 000 returburkar ska pantas

8 000 kilowatt el har använts

9 barer med 170 meter bardisk

200 vattenspolande toaletter

8 km stängsel

Raluca Dintica
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons