Annons

"Vi kommer att orka"

Fem matcher på tio dagar.
Då är IK Oskarshamns skadelista längre än på mycket länge.
- Jag är inte ett dugg orolig för att vi inte kommer att orka, säger tränaren Joakim Fagervall.
Nyheter • Publicerad 5 december 2003
Martin Romö är borta i minst en vecka efter att ha skadat sig i Trojamathen.
Martin Romö är borta i minst en vecka efter att ha skadat sig i Trojamathen.Foto: 
Mikael von der Geest hoppas vara tillbaka i nästa vecka.
Mikael von der Geest hoppas vara tillbaka i nästa vecka.Foto: 

5-1-segern mot Troja blev dyrköpt för IK Oskarshamn.

Tre spelare - Alexander Johansson (knä), Martin Romö (axel) och Johan Halvardsson (ljumske) - skadade sig.

Annons

Ingen av dem spelar i kväll mot Arboga.

Sedan tidigare är även Mikael von der Geest (sätesmuskel) indisponibel. Skadorna kommer i ett läge då serien ska avgöras - de fem sista omgångarna ska spelas av inom loppet av endast tio dagar.

Romö besviken

- Det känns för jäkligt att inte få vara med nu när det är som roligast, säger Martin Romö, som skadade sig med fem minuter kvar av Trojamatchen.

- Jag föll lite olyckligt mot sargkanten. Förmodligen är det nåt muskelfäste som är skadat, men jag törs inte ge någon exakt diagnos - vet bara att det gör ont. Jag kan inte röra armen åt något håll.

Alexander Johansson fick en smäll på ledbandet i höger knä i slutminuten och riskerar att missa resten av grundserien.

- Jag har ingen aning om hur lång tid det tar innan det är läkt. Det är klart att jag vill missa så få matcher som möjligt, säger Johansson.

Mikael von der Geest känner sig något bättre, men har inte varit på is på en vecka och utesluter mer eller mindre spel både mot Arboga och Nybro. Han hoppas dock vara tillbaka till de tre sista matcherna.

Halvardsson sparas

Johan Halvardsson fick behandling för sina ljumskproblem i går. Han kommer förvisso att känna sig för på dagens värmning, men Fagervall väljer att spara honom till derbyt mot Nybro på måndag.

Annons

- En säkerhetsåtgärd. Vi har sex fräscha backar och därför finns det ingen anledning att chansa.

Skadeläget betyder att IKO spelar på tre femmor i kväll.

- I och med att vi använt oss av så mycket folk tidigare är jag inte ett dugg orolig för att vi inte kommer att orka nu när matcherna kommer så tätt. Det blir faktiskt första gången den här säsongen vi spelar på tre femmor, säger Fagervall.

Som tycker att Alexander Johanssons skada känns mest oviss.

- "Acke" är inte riktigt hundra på sin skada än. Den känns inte lika allvarlig som den gjorde i onsdags, men på en höft skulle jag gissa att han blir borta i tio dagar. För Romös del handlar det nog om max en vecka.

Jan Brunby
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons