Annons

Vändningen som kom av sig

Nybro Vikings var på väg in i matchen efter ett nästan omöjligt utgångsläge.
Då svarade Sami Lehtinen för en ny tavla.
– Vid deras 4–2-mål var Sami lika stor som en stolpe i målet, säger Nybrotränaren Gunnar Johansson.
Nyheter • Publicerad 13 december 2003

Nybro Vikings hade inte mycket att spela om i mötet med Västerås, som jagade den superallsvenska biljetten. VIK vann till slut komfortabelt med 6–2 – men siffrorna hade inte varit så stora med en stabilare hemmamålvakt. Sami Lehtinen, som gick under smeknamnet Super-Sami bara för något år sedan, har en alldeles för låg lägstanivå för att Vikings ska kunna vinna matcher mot lag av Västerås kaliber. I går släppte Nybros finska proffs in mer än vart fjärde skott. Den mest häpnadsväckande tavlan var helt matchavgörande. För trots att Västerås hade gått ifrån till en 3–0-ledning vek Nybro aldrig ned sig:

? 3–1. Kalle Zettervall, som gjorde ett horribelt byte vid VIK:s 3–0-mål, tog revansch på sig själv när han från snäv vinkel lirkade in reduceringen.

Annons

? 3–2. Tobias Johwelin fick en smörpass av Martin Johansson och kunde elegant vispa in reduceringen i tomt mål.

Sedan var Viking på vippen att även göra 3–3, men Daniel Persson avslutade friläget med att trycka pucken över. Då hade det gått 17 minuter av mittakten. Sedan kom den ödesdigra missen. Först gick Fredrik Persson, som i övrigt var stabil, bort sig i mittzon. Det tog den inhyrde HV 71-talangen Sebastian Meijer vara på. Men chansen såg ut att vara över eftersom Meijer inte hade någon vinkel kvar – men trots det letade sig pucken in bakom Sami Lehtinen.

– Han var lika stor som en stolpe i målet, säger Gunnar Johansson, som i övrigt inte ville lägga skulden för förlusten på målvaktsagerandet.

Men säger ändå:

– Det är jäkligt trist att Ulf Throgen är borta. Nästan alla våra segrar har vi tagit med Ulf i målet och nu har han varit borta i snart fyra veckor på grund av en virussjukdom, säger Gunnar Johansson.

I inledningen av tredje perioden punkterade Sebastian Meijer definitivt matchen när han satte 5–2 i power play. Det var för övrigt VIK:s tredje mål i numerärt överläge. Resten av matchen blev en enda lång transportsträcka – till Västeråsspelarna kunde jubla över den superallsvenska biljetten.

För Nybros del innebär förlusten att laget kan tappa åttondeplatsen, som innebär fyra bonuspoäng efter jul. Men för att det ska ske måste Nybro förlora borta mot Bofors samtidigt som Arboga tar tre poäng borta mot Halmstad.

@Byline:ULRIK SANDEBÄCK

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons