Annons

Vägsträckningen för Ironman är klar

Nu är det klart hur sträckningarna för Ironman-tävlingen i augusti ska dras. 136:an hålls öppen men på flera ställen kommer vägar att stängas av helt.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2012
Foto: 

Just hur allmänna vägar kan användas till tävlingen har varit en knäckfråga för arrangören Kalmar Thriatlon. WTC, World Thriatlon Corporation, som äger rättigheterna till Ironman, ställer krav på säkerheten för tävlingsdeltagarna som i princip innebär helt stängda vägbanor för övrig trafik. Kompromissen som har arbetats fram under många och långa möten fick till slut ett mycket positivt mottagande och omnämndes av WTC som "ikoniskt".

– Vi har försökt peka på resonabla lösningar som har anammats men det finns fortfarande svårigheter att lösa. Jag tror att det klarar det. Det är viktigt att det blir bra, säger Lennart Ivarsson, Trafikverket.

Annons

Sträckningen för cyklingsdelen, drygt 18 mil, är dragen både på Öland och i Kalmar med omnejd. Starten går vid Elevatorkajen och på Ölandsbron får cyklisterna disponera ett körfält och bilisterna två. I övrigt gäller kraftiga begränsningar i framkomlighet på vägarna som cyklisterna använder. Sträckan mellan Färjestaden och Risinge och vägen över allvaret mellan Resmo och Stenåsa blir helt avstängda. På östra Öland kommer ett fält hålla öppet för södergående trafik och på fastlandet är större delen av banan avstängd för annan trafik men alternativa vägar finns. Flest berörda av avstängningar blir det i Färjestaden.

Löpdelen kommer att ske i tre vändor längs vattnet till Norrliden och tillbaka med målgång på Stortorget. Simrutten blir ungefär som vid tidigare Thriatlontävlingar.

Kattrumpan och Ängöleden: 7.45 till 17.30

Ölandsbron: 7.45-15.00

Ölandsloopen: 8.00 - 14.30 ( stängs av del för del, Färjestaden får längst tid med avstängningarna)

Kalmarloopen: 10.30 - 17.30 ( stängs av del för del)

Emma Nordander Arenius
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons