Annons

”Vad som helst kan hända”

Amar Drndo kan vara lösningen på Oskarshamns AIK:s anfallsproblem.
Nyheter • Publicerad 18 mars 2008
Kalmar FF-forwarden Amar Drndo, här i en träningsmatch mot Åtvidaberg förra året, har flyttat hem till Oskarshamn och jagas bland annat av OAIK.
Kalmar FF-forwarden Amar Drndo, här i en träningsmatch mot Åtvidaberg förra året, har flyttat hem till Oskarshamn och jagas bland annat av OAIK.Foto: 

19-åringen är på väg bort från Kalmar FF och har redan flyttat hem till Oskarshamn.

– Det är helt upp till honom, säger OAIK-tränaren Magnus Krantz.

Annons

Drndo värvades till Kalmar FF sommaren 2005 och tillhörde förra säsongen den så kallade spetsgruppen. Men den lovande forwardens framtid i KFF är oklar.

Under vintern har Drndo provspelat både för superettanlaget Ängelholms FF och division 1-laget Öster.

– Det var bra i Ängelholm, deras tränare var nöjd. Men klubben hade lite skulder så det blev inget där. Öster sa ingenting till mig, dom ringde aldrig ens. Det tycker jag var lite dåligt av dom, säger Amar Drndo.

Vad händer nu? Det sägs att du redan lämnat Kalmar FF?

– Det stämmer inte.

Men du är på väg att lämna?

– Det vet jag inte. Det är mellan mig och Kalmar, vi får se, säger Amar, som har kontrakt med KFF till sommaren.

OT har tidigare berättat om Oskarshamns AIK:s intresse för Kalmar FF-anfallaren. Drndo hann precis göra division 2-debut, som 16-åring, innan han lämnade OAIK för snart tre år sedan. Förra sommaren flyttade han hem till föräldrarnas lägenhet i Kristineberg igen.

OAIK kan alltså ha en fullgod ersättare för nyblivna Finlandsproffset Tim Johansson på nära håll. Men själv är Drndo fåordig när OAIK:s intresse förs på tal.

– Jag vill inte uttala mig om det i tidningarna. Det enda jag kan säga är att vad som helst kan hända, säger han.

Annons

Problemet för närvarande är att Amar går skadad och det är oklart när han kan vara tillbaka i matchdugligt skick igen.

– Jag har problem med ryggen, men jag har fått ett rehabprogram som jag kör. Jag känner mig mycket bättre nu och hoppas kunna spela igen inom en snar framtid.

OAIK-tränaren Magnus Krantz:

– Visst finns intresse från vår sida. Vi har förklarat för honom vad vi har för möjligheter i föreningen, om det sedan stämmer överens med vad han själv vill för stunden så tar vi emot honom med öppna armar.

– Man han kanske inte är så intresserad som han verkade från början när vi pratade med varandra. Vi har gjort vad vi har kunnat och vi har alla möjligheter för honom, om han vill. Det är helt upp till honom.

Provspelaren Fredrik Harai från Dalarna är redan avskriven i OAIK:s forwardsjakt.

– Vi är tvungna att leta efter någon som kan vara med och fajtas direkt och som kan lyfta vårt anfallsspel. Han var inte riktigt mogen för det även om han på sikt säkert kan bli en väldigt duktig fotbollsspelare, säger Magnus Krantz.

Enligt Krantz kan det även bli aktuellt att skola om någon befintlig spelare till anfallare den närmaste månaden.

– Men vi kommer fortsätta jaga en etablerad forward och dyker det upp något som inte är allt för omständligt att testa så kommer vi göra det. Truppen är rörlig hela året i stort sett.

Håller du med om att ni har lite anfallsproblem?

Annons

– Ja, så är det. Vi vill ju rulla mycket boll och när vi kommer långt upp i banan så måste vi sätta våra chanser. Som det är nu behöver vi alldeles för många chanser för att göra mål och det sliter. Joakim Lengyel får göra alldeles för mycket ensam i dag. Annars är han den spelare vi vill kunna utnyttja mycket mer, säger Magnus Krantz.

Amar Drndo

Född: 23 januari 1989.

Längd: 182 cm.

Vikt: 80 kg.

Position: Forward.

Klubbar: Oskarshamns AIK, Kalmar FF.

Landskamper: 4 P.

Jan Brunby
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons