Annons

Uppgifter till OT: Starkov klar

Enligt vad OT erfar är Kirill Starkov klar för IK Oskarshamn. Dessutom är Victor Löfstedt nära en förlängning. Och Karlskrona försökte förgäves värva IKO:s sportchef.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2012
Speedkulan Victor Löfstedt är mycket nära ett nytt kontrakt med IKO.Foto: Per Hammenvik
Uppgifter till OT gör gällande att Kirill Starkov är klar för IK Oskarshamn till nästa säsong.Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX /
Roger Jönsson blev erbjuden att ta över som sportchef i Karlskrona - men tackade nej.Foto: Per Hammenvik

För en tid sedan blev det känt att danske landslagsspelaren Kirill Starkov finns på IK Oskarshamns radar. Då var det inte särskilt hett. Nu är Starkov desto hetare.

Enligt samstämmiga uppgifter till OT så är 24-åringen klar för IKO till nästa säsong.

Annons

– Jag har inga kommentarer, säger sportchefen Roger Jönsson.

Anledningen att IKO inte går ut med värvningen lär vara att Starkov är mitt uppe i det danska slutspelet, där hans SønderjyskE är klart för semifinal.

Starkov gjorde stor succé i VM förra året och värvades till Rögle. Där gick det tyngre och den store – 184 centimeter och 95 kilo – danskryssen fick lämna Skånelaget i januari.

– Som sagt, jag har inga kommentarer, säger Jönsson.

Faktum är att även Roger Jönsson själv, som mest brukar syssla med att värva spelare, har blivit utsatt för ett värvningsförsök. Hårdsatsande division 1-klubben Karlskrona hörde för ett par veckor sedan av sig med ett konkret bud.

– Jag fick en förfrågan av deras ordförande, Mats Johansson. Han frågade om jag inte var trött på pendlandet och var sugen på ett ”bättre jobb”, säger Olofströmsbon Jönsson.

Roger Jönsson behövde dock ingen betänketid.

– Det var ett konkret erbjudande, men jag valde att tacka nej direkt och inte ens lyssna på några ekonomiska förslag. Jag är inte intresserad av att byta klubb, utan vill fortsätta att bygga på det vi börjat bygga på här i Oskarshamn.

Vad det gäller den befintliga truppen så är, enligt uppgifter till OT, klubben nära en förlängning med succéforwarden Victor Löfstedt. Jönsson är dock tystlåten även här.

– Vi jobbar kontinuerligt med truppen, men du får se vad som händer. I nuläget har jag inga kommentarer, säger sportchefen.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons