Annons

Unga brassar på väg till KFF?

Costa Anderson från Vasco da Gama och en ung, landslagsaktuell forward från division II-laget Friburgense. Där har ni de senaste spelarna i rykteskarusellen kring Kalmar FF:s brassevärvningar
Nyheter • Publicerad 27 december 2003

Senaste budet är att Kalmar FF ska värva två brasilianska spelare till den allsvenska säsongen 2004 och satsa ungefär 2,5 miljoner på detta.

Förhandlingar med ett par spelare har pågått en tid och förhoppningen från såväl KFF:s som spelares och agenters sida är att allting ska vara klart inom en vecka.

Annons

Alla parter i förhandlingarna är dock mycket förtegna om vilka spelare det är som kan tänkas representera Kalmar i allsvenskan nästa år.

Dede Anderson är, sedan flera månader, ett namn som Kalmar FF visat intresse för. Brassen, från Vasco da Gama som spelade i Hammarby förra säsongen, för dock förhandlingar med flera klubbar och det har varit omöjligt att få bekräftat om en av dem är KFF.

Ytterligare två spelare kan vara aktuella, enligt vad Barometern-OT erfar:

Costa Anderson, en 186 centimeter lång 19-årig anfallare från ligalaget Vasco da Gama är en av dem. En annan är en ungefär lika gammal forward från division II-laget Friburgense.

Den spelaren studerade Nanne Bergstrand under sin Brasilienresa - då spelade Friburgenseanfallaren i en träningsmatch mot det brasilianska U19-landslaget.

Jonas Kanje
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons