Underläge - då vaknade Kalmar FF

Kalmar FF är klart för semifinal i Svenska cupen.
Men det krävdes förlängning innan superettanlaget IFK Norrköping föll.
- Vi blev aggressiva först efter deras ledning, säger matchvinnaren Cesar Santin.
Nyheter • Publicerad 1 september 2006
Kalmar FF vände 0-2 till 4-2 i cupkvartsfinalen mot IFK Norrköping. Cesar Santin svarade för tre av Kalmar FF:s mål.Foto:

Det här blev matchen med två helt olika ansikten.

En tempofattig och låst första halvlek där KFF hade märkbart svårt att dyrka upp ett organiserat IFK-försvar.

Men en andra halvlek där det mesta hände.

IFK Norrköping chockstartade tog en snabb 2-0-ledning - KFF kom igen och kvitterade på tio minuter. Sedan följde en lång KFF-press med flera chanser innan utdelningen kom dubbelt upp i den andra förlängningskvarten.

- Det är starkt att vi visar moral och vänder matchen. Man kan säga att vi malde ner dem till slut. Tyvärr bjuder vi dem på för mycket chanser. Båda deras mål är slarv från vår sida, säger KFF-tränaren Nanne Bergstrand.

Norrköpings båda brassar Daniel Bamberg och Bruno Santos utnyttjade passiviteten och såg ut att skjuta det klassiska storlaget från Östergötland mot cupsemifinal med sina tidiga mål i andra halvlek.

Men som på en given signal tog Kalmar FF tag i matchen.

Ari Ferreira reducerade vackert till 1-2 när han rundade förre Nybromålvakten Nuredin Bakiu i 61:a minuten - och bara fem minuter senare var det kvitterat sedan Cesar Santin löpt i djupet och pangat in 2-2.

- Det var en bra passning, säger Cesar om målet.

Och den formstarke brassen hade mer att bjuda på. Men det var först sedan Ari, Tobias Carlsson, Viktor Elm och Mikael Blomberg alla bränt klara chanser mot ett tröttnande Norrköpingslag som Cesar slog till.

I matchens 114:e minut väggspelade han med Ari, denne drev in i straffområdet och sköt. Målvaktsreturen stötte Cesar i tom bur. I slutminuten fick han turligt bli hattrick-skytt när En IFK-rensning på mållinjen tog Cesar i bröstet och studsade i nät.

- Jag har inte gjort tre mål sedan jag spelade i Brasilien. Det var roligt, men det viktiga var att vi vann, säger Cesar som verkligen hittat rätt i den centrala släpande forwardsrollen.

- Vi har tränat en hel del på det. Jag och Ari hittar varandra, säger matchhjälten.

Nanne Bergstrand var, trots segern, inte helt nöjd med sina spelare.

- Om den här spelargruppen ska fortsätta utvecklas måste den brinna mer för fotboll. Det känns som vi nästan slått i taket, förklarar han

Är du besviken på inställningen?

- Nej, men vi måste lära oss mer fotboll, titta på mer fotboll. Vi måste kunna försvara med sex man...

Kalmar FF möter nu Gefle i semifinalen på hemmaplan. Matchen ska preliminärt spelas 28 september, men lär flyttas eftersom KFF spelar allsvenskt 30 september.

I den andra semifinalen möts Helsingborg och Öster.

Finalen spelas på Råsunda 11 november

Målen: 0-1 (47) Daniel Bamberg, 0-2 (54) Bruno Santos, 1-2 (61) Ari Ferreira, 2-2 (66) Cesar Santin, 3-2 (114) Cesar Santin, 4-2 (120) Cesar Santin.

Så spelade KFF: Petter Wastå - Niklas Kaldner, Joachim Lantz, Patrik Rosengren, Tobias Carlsson - Henrik Rydström, Mikael Blomberg (115, Rasmus Elm) - Fredrik Petersson (59, Viktor Elm), Cesar Santin, Lasse Johansson - Ari Ferreira.

Publik: 1 529.