Annons

Två Färjestadsspelare provspelar med Vikings

Den ena kallas för den ”nye Håkan Loob”.
Den andra är bofast i J20-landslaget.
Boforsduon Andreaz Persson och Marcus Weinstock är båda aktuella för Nybro Vikings.
– Håkan Loob har ringt och frågat om vi vill låna dem, säger Gunnar Johansson.
Nyheter • Publicerad 17 december 2003

Färjestads BK slussar ofta in sina unga talanger via division I-laget Skåre sedan vidare i allsvenska Bofors innan de tar det stora klivet till elitserien.

Nu kan Sveriges största och mäktigaste klubb ha hittat ytterligare en samarbetspartner – Nybro Vikings. Det är givetvis FBK:s förre guldtränare Gunnar Johansson som är mannnen bakom samarbetet.

Annons

– Det vore bra både för oss och för Färjestad. Vi ska kunna skicka spelare åt båda hållen. Det är troligt att ett par Nybrospelare får provträna med Färjestad under landslagssamlingarna, säger Gunnar Johansson.

Vilka Nybrospelare som snart får åka till Karlstad är inte klart än – däremot lär Andreaz Persson och Marcus Weinstock snart dyka upp i Nybro.

– Vi har fått en förfrågan av Håkan Loob att låna de två. Och jag är faktiskt på väg till ett möte med Nybros styrelse. Då ska vi diskutera den här frågan, säger Gunnar Johansson.

Nybrotränaren säger att båda vore bra förstärkningar, men framför allt på sikt.

– De ska provträna med oss och kanske spelar de redan den här säsongen. Men det är mer troligt att vi värvar dem till nästa säsong, säger Gunnar Johansson.

De båda spelarna har olika bakgrund. 22-årige Andreaz Persson kallades tidigt för den ”nye Håkan Loob” – inte så konstigt eftersom han är uppväxt på Gotland och har en snarlik spelstil. Persson fick sitt genombrott i allsvenska Vallentuna i fjol – då blev han skyttekung med 15 mål och 13 assist på 47 matcher. Först var han aktuell för Färjestads BK, men fick till slut chansen att spela till sig ett elitseriekontrakt via Bofors. I Bofors har han inte hittat spelet – och nyligen packade han sin trunk och drog från klubben. Nu är han klubblös.

Marcus Weinstock har Färjestads BK som moderklubb och är med i klubbens talangutvecklingsprogram. Han är bofast i det svenska J20-landslaget. Weinstock har dock haft det svårt att spela till sig en ordinarie plats i Bofors. Han har i omgångar varit utlånad till division I-laget Skåre.

@Byline:ULRIK SANDEBÄCK

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons