Stjärnan derbykrossade Bore.
Dock inte helt utan besvär.
- Vi ska vinna med såna här siffror, säger Stjärnans lagledare Per Folkesson efter 14-3-triumfen
Nyheter • Publicerad 15 december 2003

I ett uselt slaskväder på en sjöblöt plan var det faktiskt nollpoängaren Bore som inledde piggast i lokalderbyt på Kjellskulle. Det var också "figeholmarna" som gjorde 1-0 efter 21 minuter när Mikael Nilsson sopade in en hörna.

Stjärnan skulle dock resa sig.

Först lite grand när Målillaförvärvet Ove "Påven" Nilsson kvitterade bara minuten senare.

Sedan ordentligt när Påskallavikslaget gick från 1-1 till 5-1 på nio minuter i slutet av halvleken, under den tiden hann för övrigt Antti Viitanen med att slå en straff i ribban också.

- Jag tycker att vi skapar fler vassa chanser än Stjärnan fram till de gör 2-1, säger Boretränaren Fredrik Lindström, som hade all anledning att vara nöjd med sitt manskap under första halvlek.

Det hade han inte i andra.

Då trampade Stjärnan gasen i botten, medan Bore agerade statister.

- När vi gjorde 6-2 kändes det klart, ju längre matchen led gick luften ur Bore, säger Per Folkesson.

Stjärnan saknade spelande tränaren Conny Rydqvist (40-årskalas hemma i Stockholm) och armskadade Johan Öhrn, dessutom tvingades Urban Sandvall lämna planen med ljumskkänningar redan i inledningen.

Ekström bröt nyckelbenet

Bore saknade Peter Berglund och drabbades av ytterligare ett avbräck när jättetalangen Simon Ekström (född 1987) bröt nyckelbenet i slutet av första halvlek.

- I andra halvlek viker vi ner oss, det får man inte göra när man möter så skickliga spelare som Antti Viitanen och Alexander Maltzev, säger Fredrik Lindström, som dock inte tycker Stjärnan är seriens bästa lag.

- Nej, av det jag sett är Nävelsjö bättre.

Individuellt var förre Stjärnankeepern Nicklas Svensson Bores bäste spelare, medan importerna Maltzev och Viitanen stod för mycket av det kreativa i Stjärnan.

Redan i morgon är Bore i elden igen (Rydsnäs hemma), medan Stjärnan står inför ett riktigt toppmöte hemma mot Nävelsjö på onsdag.

Målen: 0-1 (21) Mikael Nilsson, 1-1 (23) Ove Nilsson, 2-1 (35) Antti Viitanen (straff), 3-1 (42) Christian Åström, 4-1 (42) Andreas Johansson, 5-1 (44) Alexander Maltzev, 5-2 (45) Niclas Nieminen, 6-2 (47) Henrik Lindberg, 6-3 (50) Nieminen, 7-3 (52) Lindberg, 8-3 (58) Viitanen, 9-3 (65) Maltzev, 10-3 (69) Maltzev, 11-3 (71) Viitanen (straff), 12-3 (75) Viitanen (straff), 13-3 (83) Lindberg, 14-3 (87) Johansson.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.