Annons

Stjärnan föll tungt mot Motala

Stjärnan 1 (1)Stjärnan hade Motala i gungning i en halvlek.
Sedan avgjorde Motala på några gyllene minuter.
– Vissa tar inte jobbet, säger en rejält besviken Per Folkesson, sportchef i Stjärnan.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2010
Stjärnan räckte inte till i den viktiga matchen mot Motala. Hemmalaget vann till slut med 4-1 och det blir allt jämnare i botten av bandyallsvenskan.
Stjärnan räckte inte till i den viktiga matchen mot Motala. Hemmalaget vann till slut med 4-1 och det blir allt jämnare i botten av bandyallsvenskan.Foto: Per Hammenvik

Slutomgångarna av bandyallsvenskan utkristalliserar sig allt mer till en rackarrysare. Stjärnan lyckades inte skrälla i bortamötet mot Motala och är nu allt mer indraget i kampen om nytt allsvenskt kontrakt.

– Det är två matcher kvar och tar vi fyra poäng så kommer det räcka så enkelt är det, säger Folkesson, som samtidigt erkänner att det kommer bli tufft.

Annons

– Vi får väl framförallt inrikta oss på att ha två lag efter oss, blir det kval så blir det.

Stjärnan fick annars en bra start på mötet mot Motala. Anton Komkov gav tidigt gästerna ledningen. Visserligen kvitterade Motala, men halvleken såg ut att sluta 1-1 när Motala gjorde psykologiskt tunga 2-1 i slutet av halvleken.

– De kontrar, får en hörna och på den gör de mål. Dret var oerhört tungt att få det målet med tanke på att jag anser att det var lite för del till oss så långt, säger Folkesson.

Andra halvlek hann sedan inte mycket mer än att börja förrän Motala gjorde både 3-1 och 4-1 och punkterade matchen. Båda lagen hade sedan bra chanser där bland annat Motala brände två straffar.

– Vi måste sätta våra chanser när vi möter ett sådant här bra lag annars går det inte utmana dem. Jag är förvånad över vilka jättelägen vi bränner och tydligen hjälpte det inte att vi fick göra så många mål mot Boltic senast, suckar Folkesson.

Nu väntar en träningsledig måndag innan det är träning tisdag och ny måstematch på onsdag hemma mot Lidköping.

– Det är bara att ta på sig blåställen. Vi måste kriga och kämpa och se till att ta poäng.

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons