Annons

SM-brons till Lindh

Jennie Lindh tog EM-guld i lagkappen efter ett bra
rygglopp i vintras.
Nu är formen borta på favorit-distansen - men då plockar hon fram fjärilsimmet.
I går tog hon SM-brons
Nyheter • Publicerad 30 juni 2003

Jennie Lindh var både besviken och ledsen efter lördagens semifinaler på 100 meter ryggsim.

Hon tog sig inte ens till final. Men hon var inte knäckt - och revanschen kom redan dagen efter. För på hennes "andra favoritgren" 100 meter fjärilsim tog hon sig till final.

Annons

Kanonlopp

Väl i finalen gjorde Lindh ett kanonlopp och klockades för 27,88.

- Ett sanslöst bra lopp. Det var personligt rekord med nästan en halv sekund, säger en glad Kalmartränare, Carina Arnesson.

Lindhs fina prestation räckte till ett SM-brons bakom överlägsna vinnaren Anna-Karin Kammerling (26,14).

Kalmar S tog sedan ytterligare tre finalplatser i den tuffa konkurrensen:

Carin Möller blev femma på 100 meter rygg. Möller simmade in på tiden 1.05,96, vilket är ett personbästa med fyra tiondelar.

- Carin har haft det mentalt jobbigt en längre tid, så det här var verkligen roligt. Så här bra tider har hon inte gjort på ett år.

På tisdag går finalerna på Möllers favoritdistans, 200 meter rygg.

- Hon har chans att ta guld, säger Carina Arnesson.

Malin Fredriksson blev åtta och sist i finalen på 200 meter fjäril. Men det finns det en orsak till.

Annons

- Malin är sjuk och tävlade inte i dag och får vila även på måndag. I stället hoppas vi att hon kan vara med på sin favoritdistans, 400 medley, på tisdag.

Sjua i lagkappen

Kalmar S lagkapplag tog en sjundeplats på 200 frisim. Trion Carin Möller, Jennie Lindh och Malin Fredriksson simmade alla långt över förväntningarna. Senior SM-debutanten Sara Thydén, 14, som är med för att se och lära, hade det givetvis tuffare. I försöken hade hon banan bredvid Therese Alshammar...

Carina Arnesson kunde glädjas över en sak till - Jonas Magnusson. Jonas blev tolva på 100 bröstsim när han putsade klubbrekordet till 30.96.

(Barometern-OT)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons