Slätafly/SK hämtade sig snabbt från helgens förlust mot Boxholm.
Torsåslaget tog rättvist hem innebandyderbyt mot CL/98 med 7-4
Nyheter • Publicerad 18 januari 2003

- Det var skönt, utbrast matchvinnaren Johannes Landtreter efter slutsignalen.

Fyra minuter in på andra perioden stod det 4-0 till Slätafly/SK. Hemmalaget dominerade matchen, gjorde mål på sina chanser och gick mot en enkel seger.

Då tog CL/98 timeout och vände sånär på matchen.

Kalmarlaget tog tag i spelet, pressade hemmalaget och fick utdelning: Marcus Rosenlund skickade in en straff, Nils Petter Nilsson gjorde mål på en backhand och Jimmy Rathsén krutade in en boll i nättaket.

4-3 2.09 in i sista perioden och plötsligt var det match igen.

- Vi blir lite skakiga när de gör 4-2 och 4-3, därför blev 5-3 väldigt viktigt säger Johannes Landtreter.

5-3 var inte bara viktigt utan helt matchavgörande. Zlatko Tesic drog på sig en onödig utvisning och efter bara 20 sekunder i numerärt överläge slog Johannes Landtreter till på passning från brorsan Andreas.

Efter det målet orkade inte CL/98 komma tillbaka. Slätafly var lite kvickare och spelade lite smartare. 6-3 gjorde Jonas "Osa" Carlsson efter en snygg kontring och 7-3 fick matchens stora lirare, Johannes Landtreter, sätta dit i slutsekunderna sedan CL:s målvakt misslyckats med ett utkast.

- Jag gjorde faktiskt fyra mål i förförra hemmamatchen också. Målen verkar komma i stöt, säger Landtreter, som i stället för att jubla alltför högt valde att titta fram emot seriefinalen i division II mot Färje-staden på tisdag.

- Det är bara att ladda för nästa match. Vi måste vinna så det gäller att vi spelar tätt. De var väldigt bra när vi mötte dem här hemma.

Förutom Johannes Landtreter var målvakten Viktor Larsson bäst i Slätafly/SK. Marcus Rosenlund och Jimmy Rathsén tongivande i CL/98.

Slätafly/SK: Johannes Landtreter 4, Daniel Unosson, Jonas "Osa" Carlsson, Andreas Swedestam. CL/98: Marcus Rosenlund, Jimmy Rathsén, Nils Petter Nilsson.