Annons
Nybro Vikings kopplar greppet om den viktiga åttondeplatsen i allsvenska hockeytabellen.
Trots sviterna av magsjuka kunde Nybro besegra bottenkollegan IFK Arboga med 4-3 sedan Jonny Ågren fixat bonuspoängen efter straffar
Nyheter • Publicerad 1 december 2003

För Nybros del handlar återstoden av hösten om jakt på bonuspoäng.

Åttondeplatsen ger fyra viktiga extrapoäng till omstarten på nyåret, och allt mer pekar mot att Nybro kan infria sin målsättning.

Annons

- Den här segern var verkligen skön om man ser till förutsättningarna i veckan med halva laget i sjuksängen. Oavgjort kändes någorlunda rättvist men bonuspoängen kan bli värdefull, sammanfattade en ganska nöjd Gunnar Johansson.

Ågren matchhjälte

Matchhjälte för Nybro blev Jonny Ågren som distinkt pangade upp pucken i Arbogamålvakten Mikael Bohmans nättak i straffdramatiken. Ågren var för övrigt den ende som gjorde mål på fem straffar.

Ett ganska rättvist slut på en trevlig och öppen match - åtminstone i de två första perioderna.

- Att få med extrapoängen känns riktigt skönt. Fast vi borde väl avgjort under ordinarie tid. Jag hade ett läge jag borde satt, sa Nybros bäste spelare för kvällen, Magnus Svensson.

Solonummer

Han tänkte naturligtvis på det delikata solonumret i sista perioden när Svensson åkte slalom igenom hela Arbogalaget, men inte kunde överlista Mikael Bohman i gästernas kasse.

Nybro såg ut som ett vinnande lag efter halva matchen. Ledning med 3-1 och ett ganska stabilt agerande över hela banan.

Men Arboga kämpade sig tillbaka i matchen.

Oturlig utvisning

Annons

En avgörande faktor blev en fyraminutersutvisning som lite oturligt drabbade Fredrik Persson vars klubba for upp i ansiktet på Arbogas Andrei Ignato-vich i samband med ett slagskott.

Med en sekund kvar av utvisningen gjorde gästerna 3-2 och kort därefter också 3-3 efter att pucken studsat Arbogas väg efter en retur.

- När de gjorde 3-3 trodde jag nog vi skulle få tufft, men i sista perioden spelade vi klokt och det var positivt, sa Gunnar Johansson.

Nybro har nu några poäng att gå på nedåt i tabellen - men alltför många framåt för att kunna bli bättre än åtta i grundserien.

Klart är i alla fall att laget kommit igång rejält efter uppehållet. Sex segrar på åtta matcher gör laget till ett av seriens formstarkaste.

- Vi ska ställa till det lite för lagen som slåss om platserna till superallsvenskan - vi möter ju nästan bara såna lag fram-över. Vi får sätta in en annons och se vilket lag som betalar bäst, skrattade Gunnar Johansson.

Jörgen Ström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons