Annons
Kalmar Knights väntar på is.
I oktober drar seriespelet igång - men hockeyspelarna lär få träna i skogen ett tag till.
- Det är sanslöst. Tydligen är det bara fotboll som gäller i Kalmar, rasar Knightstränaren Anders Andersson.
Nyheter • Publicerad 31 augusti 2005

Tisdag kväll och det är träning för division 2-laget Kalmar Knights.

Men i stället för att köra på is får spelarna ägna sig åt löpträning i skogen.

Annons

I morgon väntar isträning - i Victoriahallen i Nybro.

- Det är för sorgligt, suckar Kalmartränaren Anders Andersson. De här veckorna vi förlorar är svåra att ta igen och alla vet hur viktigt det är att få en bra start när serien börjar.

Den 16 oktober spelar Kalmar Knights sin första seriematch. Vecka 37 har föreningen blivit lovad is.

- Då har vi fyra veckor på oss att förbereda oss inför division 2-premiären! Jag undrar hur Kalmar FF hade reagerat om det gällt dem, säger Andersson besviket.

"Förlegat"

Enligt en rekommendation från hockeyförbundet och kommunförbundet spolas isen för klubbar som spelar i division 2 eller lägre vecka 37.

Alldeles för sent tycker Knightstränaren.

- Det är helt förlegat. Den rekommendationen rider kommunen fortfarande på.

I början på augusti pågick sommarhockeyskola och konståkningsläger i två veckor i Kalmar ishall. Efter det togs isen bort.

- I juni sa man på kommunen att isen skulle få ligga kvar. Kostnaderna för de fyra veckorna fram till vecka 37 skulle vi dela på tillsammans med Kalmar konståkningsklubb och IF Kalmar hockey. Vi var överens med alla. Ändå tog kommunen bort isen.

Annons

Anledningen till att isen togs bort är renovering av ishallen.

- De hade inte behövt ta bort isen för att göra de här arbetena.

Fler problem

Föreningarna blev istället lovade att man skulle få is till 2 september - men då dök nästa problem upp. I och med renoveringen av sporthallen kommer ställverket i kvarteret att brytas under nästan ett dygn och då hinner isen att smälta.

- Det klarar inte isen nu och det förstår jag, men det hade den gjort om den hade fått ligga kvar från början, suckar Anders Andersson.

I stället för isträning i Kalmar får Knights fortsätta att köra barmarksträning eller åka till Nybro och Oskarshamn för att träna på is ett tag till.

- Det är ett hån mot oss. Våra nyförvärv tror ju inte att vi är kloka här i Kalmar.

På söndag spelar Kalmar Knights träningsmatch - i Oskarshamn.

Ia Sellerberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons