IFK Kalmar var fyra minuter från att ta säsongens andra seger.
Då fick Sils en straff och dagen var förstörd.
Matchen slutade 1–1.
- Nu känns det tungt, säger IFK-tränaren Pelle Backlund.
Nyheter • Publicerad 29 augusti 2005

IFK Kalmar ligger kvar på jumboplatsen i damernas division 1 efter lördagens möte med västsvenska bottenkollegan Sils. Därmed är chanserna till förnyat kontrakt i princip borta.

- Jag sa till tjejerna innan matchen att det är ingen som kräver att ni ska klara kontraktet, men vinner vi så håller vi oss ifrån jumboplatsen, säger Pelle Backlund.

Och det var nära.

IFK Kalmar dominerade stort i första halvlek. Tre friläggen och en straffsituation första kvarten borde ha resulterat.

Hörna direkt i mål

I stället tog det till den 36:e minuten innan 0-1 kom. Då var det Annika Midén som slog en hörna direkt i mål.

- De hade ingenting mot vårt mål i första, så lite var det vårt eget fel. Vi borde ha punkterat matchen, säger Pelle Backlund.

I andra halvlek spelade IFK Kalmar i motvind och spelet jämnades ut. Sils kom upp i flera bra chanser och Lisa Mattsson gjorde ett par fina räddningar.

Ändå såg det ut som om det skulle bli bortaseger.

Men med fyra minuter kvar föll en hemmaspelare på väg mellan IFK Kalmars mittbackar. Domaren dömde straff.

- För dåligt av domaren, säger en besviken Pelle Backlund.

Straffen betydde 1-1 och under de få minuter som återstod av matchen förmådde IFK Kalmar inte skapa något nämnvärt.

Charlotte Petersson på vänsterkanten bäst i ett överlag godkänt IFK Kalmar.

(Barometern-OT)

IFK Kalmar: Annika Midén.

Startelvan: Lisa Mattsson - Annika Midén (ut 87), Mia Karlsson, Johanna Nilsson, Lina Bertilsson - Therese Karlsson (ut 50), Katarina Tufvander, Sara Segerström, Charlotte Petersson - Karolina Arvidsson (ut 70), Kajsa Möller. Avbytare: Åsa Pettersson (in 50), Tove Fried (in 70), Sofia Ahlgren (in 87).