Annons
Målilla Bandy satsar på en snabb comeback till division 1.
Beslutet togs på ett styrelsemöte i måndags kväll.
- Styrelsen var helt enig, säger ordföranden Michael Leijonhud
Nyheter • Publicerad 16 mars 2005
Målilla Bandy vill snabbast möjligt ta sig upp från division 2. "Jag tror absolut att det här är genomförbart", säger ordföranden Michael Leijonhud om beslutet att satsa på en snabb comeback.ARKIVBILD
Målilla Bandy vill snabbast möjligt ta sig upp från division 2. "Jag tror absolut att det här är genomförbart", säger ordföranden Michael Leijonhud om beslutet att satsa på en snabb comeback.ARKIVBILDFoto: 

I lördags åkte Målilla ur division 1 efter elva raka säsonger i näst högsta serien.

Redan på måndagen satte sig klubbledningen ned för att diskutera igenom framtiden.

Annons

På styrelsemötet fanns en enda punkt på dagordningen:

A-lagsbandyns inriktning för den kommande säsongen.

Efter två och en halv timme hade styrelsen enats om ett beslut: en satsning på en snar comeback till division 1.

- Alla fick tillfälle att säga sitt, det var raka rör. Men alla var eniga om att vi skulle gå den här vägen, säger Michael Leijonhud.

Viktigt för ungdomarna

I ett pressmeddelande motiverar Målillastyrelsen sitt beslut så här:

"Vi tror att satsningen är viktig med hänsyn till vår ungdomsverksamhet som verkligen har utvecklats på senare år, ungdomar behöver förebilder."

De första telefonsamtalen ringdes redan efter mötets slut.

- Ett antal skepp har satts i sjön, som Leijonhud uttrycker det arbete som nu påbörjats.

Så om allt går som ni hoppas på är Målilla ett division 1-lag igen vid den här tidpunkten nästa år?

Annons

- Ja, det är riktigt. Sedan återstår att se hur långt satsningen bär, men nu har vi i alla fall ett beslut och en målsättning att jobba efter.

Är målsättningen realistisk?

- Jag tror absolut att det här är genomförbart. Med rätt inställning, stöd från våra sponsorer och om vi får den trupp vi hoppas på så känner jag att det ska funka.

Michael Leijonhud tycker fortfarande att degraderingen känns onödig. Men allt är inte mörker.

- Ska vi hitta något positivt i det här är det väl att många nu känner att vi måste få till en nytändning. Tittar vi på de senaste tio åren så har vi haft otroliga framgångar. Men efter att vi kvalade till allsvenskan blev vi kanske lite bekväma och slog oss omedvetet till ro, funderar Leijonhud.

Är du orolig för att det ska bli spelarflykt?

- Nej, det känns inte så. Än har ingen spelare sagt definitivt nej till en fortsättning. Vi ska träffa hela truppen nästa vecka och då kommer vi att presentera vårt upplägg för dem. Sedan är det upp till var och en att säga om de vill vara med.

Tränarfrågan?

- Förhandlingar pågår. Vi har en fråga ställd både till "Lillis" (Fredrik Johansson) och till en assisterande.

Och "Lillis" håller dörren öppen för en fortsättning.

Annons

- Divisionen har inte så stor betydelse, det viktigaste är att man känner att man kan utveckla laget, sa han till OT i helgen.

Ett resultat av satsningen är att Målilla till nästa säsong kommer ställa högre krav på gemensamma träningar för alla spelare.

- Vi måste lösa så att alla kan vara med och träna. Som sämst den gångna säsongen har det bara varit nio-tio man på träningarna och det är för lite, konstaterar Leijonhud.

Jan Brunby
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons