Annons

Salmi möter gärna IKO

Halmstad Hammers säsong började med konkurshot.
Och kan sluta i elitserien.
- Visst har det varit turbulent, men det går tydligen att prestera bra resultat ändå, säger centern Magnus Salmi.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2005
Mikael Bjerdahls Halmstad kan bli en tuff nöt att knäcka för Rasmus Olheden & Co i IKO. Hallänningarna har på några månader gått från ekonomisk kris till succé. FOTO: ROGER CARLSSONFoto: 

IK Oskarshamns play off-motståndare hade en tung höstsäsong, både på och utanför isen.

I tabellen blev det en föga upphetsande åttondeplats, långt ifrån en plats i superallsvenskan, för det tidigare poplaget. Och på bankkontot saknades pengar - mycket pengar.

Annons

Så sent som i oktober gick klubben ut och deklarerade att upp till 4 miljoner kronor behövde skakas fram för att undvika konkurs. Strax före jul lyckades Hammers reda ut den ekonomiska krisen genom att sälja hockeyskolan till kommunen.

Går att prestera

Sedan har Halmstad likt fågeln Fenix rest sig ur askan. Seriesegern i fortsättningsserien var en riktig knall.

- Givetvis var det jobbigt för många i laget med den turbulens som varit, det går inte att sticka under stol med. Men samtidigt går det tydligen att prestera bra resultat ändå, konstaterar Magnus Salmi.

Är du överraskad att det gått så bra för er efter jul?

- Nej, egentligen inte. Jag tycker ändå att vi visade bitvis före jul att vi kan spela bra hockey, men pucken studsade inte riktigt rätt för oss.

Det har den gjort efter jul. Dessutom har Hammersspelarna sluppit oroa sig för att lönen inte ska komma i tid.

- Nu får vi den när vi ska och vi får det material vi behöver. Den bekymmersbördan har släppt. Och får man sedan pucken att studsa rätt från början går man lite stärkt ur det, säger Salmi.

Halmstad tappade tre av sina bästa spelare - Mikael Johansson (Rögle), Thomas Skogs (Nyköping) och Linus Videll (Södertälje) - till fortsättningsserien, men har trots det gått som tåget och bara förlorat två matcher.

- Alla har lyft sig lite grann och dessutom har Pål Grotnes varit fantastisk i målet.

Annons

Hur ser du på att få möta Oskarshamn?

- Jag tycker att det är kul att spela mot Oskarshamn och det tror jag nog alla i vårt lag tycker. Det brukar bli tuffa och täta matcher när vi möts och det gillar jag, säger elitseriemeriterade Salmi (HV 71, Västerås och Timrå) som spelat ihop med både Tomas Gustafsson och Andreas Schultz.

Hur långt kan ni gå?

- Det är en hypotetisk fråga. Men det som man har bakom sig är historia, nu är det bäst av tre matcher som gäller och det kan gå precis hur som helst. Det är det som är tjusningen. Jag tror att alla åtta lagen i play off kan gå till kvalserien.

Jan Brunby
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons