Annons

Ricky Klings nollor räckte till JVM-silver

Ricky Kling tog VM-silver igår kväll.
Efter att ha nollat i tävlingen.
- Det är blandade känslor minst sagt, säger Luxo-föraren.
Nyheter • Publicerad 18 september 2006

Junior-VM i polska Rybnik blev en svart kväll för Luxo Stars Ricky Kling personligen, men han hade ändå en silvermedalj med sig i bilen när åkte hem sent igår kväll.

- Jättekul att få vara med och ta medalj, men samtidigt tråkigt att man inte kan känna att man hjälpte till, säger Ricky Kling.

Annons

Tre nollor Kling började med att nolla i sina tre första heat, fick stå över i det fjärde och avslutade kvällen med att återigen komma sist i det femte och sista.

- Jag bytte cykel redan efter första, men det gick inte bättre ändå. Framförallt var jag för sen från tejpen och kan inte skylla på något egentligen. Kör man inte bra nog så blir det inga poäng, säger Kling.

Hemmaseger Hemmanationen var överlägset och vann till slut med fjorton poäng före svenskarna. Bakom var det desto hårdare. Danmark tog bronset, en poäng efter Sverige och en före fyran Tyskland. Luxos tyske förare Christian Hefenbrock körde mycket bra i tävlingen och kom upp i tio poäng. Men Hefenbrock kom sist i tävlingens sista heat vilket gjorde att tyskarna missade pallen.

- Skönt att vi fixade silvret, men Polen har ett jättebra lag och var ganska överlägsna, säger Kling.

Hade ni kunnat rubba dem om ni hade kört på topp?

- Troligtvis inte, men vi hade kunnat ge dem en ordentligt match i alla fall. Så blev det inte nu, säger Ricky Kling.

Luxoaktuelle supertalangen Fredrik Lindgren var tävlingens bäste förare med 15 poäng.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons