Annons

Podein sänkte Nybro Vikings

Den förre NHL-stjärnan Shjon Podein var derbyts kung.
Han satte själv 4-2 och såg sedan till att Växjö Lakers höll undan och vann med 6-4. Då spelade det ingen roll att Nybros David Halvardsson var som ett plåster på honom i tre perioder.
Nyheter • Publicerad 4 december 2003

När Stanley Cup-vinnaren Shjon Podein överraskande skrev på för Lakers trodde många Växjösupportrar att han skulle bli en skyttekung och en frälsare.

Ett par månader senare har Växjös fans delvis fått rätt. Han har inte lyft laget med sitt målskytte (sex mål på 14 matcher) - i stället har han gjort det på ett annat sätt.

Annons

Han spelar som han alltid har gjort - uppoffrande, är otroligt bra på att döda utvisningar och att kämpa längs sargen.

I går gjorde han allt det där på ett mästerligt sätt - men han gjorde även 4-2-målet.

Ett underligt mål när lagen spelade fyra-mot-fyra. Podein stod i "Gretzky-position" bakom målet.

Ingen markering

Ingen Nybrospelare gick på, och Podein tog plötsligt fart åkte en båge runt spelarna, som stod i en tät klunga framför mål, och momentet senare hade han skjutit in pucken högt upp via stolpen.

Varför gick ingen på honom Gunnar Johansson?

- Bakom målet kan han väl få stå. Det gör inget, sedan blev vi stängda, säger Nybrotränaren efter matchen.

Trots att Nybro fick kämpa i underläge kom laget hela tiden tillbaka. Det sprutade energi om Vikingsspelarna (främst Tobias Johwelin) - men målvakten Sami Lehtinen var alldeles för slapphänt för att laget skulle få med sig någon poäng.

- Sami var inte bra. Igen, säger Gunnar Johansson.

Efter Podeins vackra 4-2-mål styrde sedan Martin Gustafsson in 4-3. Då trodde nog många av de 2390 i Victoriahallen att hemmalaget skulle kunna vända på matchen. Strax därefter fick Nybro Vikings spela med en man mer på isen - men då steg Podein fram igen och höll rent i egen zon.

Annons

Stolpskott

Närmare än ett stolpskott kom aldrig Nybro den här gången. I stället kunde Växjös Tomas Lundström sätta 5-3 efter 14.27 in i tredje perioden och matchen var avgjord.

- I dag föll vi mot ett lag som var klokare än oss. Samtidigt fick de hela tiden målen vid rätt tillfällen. Men jag tycker vi var lite för frustrerade i dag. Jag tycker inte vi borde vara det eftersom vi i det här läget inte hade något att förlora, säger Gunnar Johansson efter matchen.

Växjö Lakers tränare Lars Lindgren var så klart nöjd efter matchen. För första gången på länge är laget nu på rätt sida av det superallsvenska strecket i tabellen.

- Jag är mycket nöjd med hur vi har spelat under de sju senaste matcherna. Vi har bra karaktär i laget. Vi spelar klokt nu, säger han.

Ulrik Sandebäck
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons