Annons

Palmbergs pinne

Det stod inte Rickard Palmberg på poängen.
Den var tatuerad från topp till tå med hans namn.
– Skönt att känna att man har feeling, säger Palmberg.
Nyheter • Publicerad 24 september 2014
Foto: Marcus Palmgren, Blt

Han vände 0–2 underläget efter 4.51 i första perioden till ledning 4-2 knappt åtta minuter in i andra. Just där och då ägde Rickard Palmberg Kockumhallen i Kallinge.

– Det är alltid häftigt att göra fyra mål och skönt att känna att man har feeling. Men framför allt är jag sjukt stolt över killarna där ute som sliter som djur för klubbmärket de har på bröstet. Det är en sjuk skillnad på hur vi uppträder nu mot förra året, säger Rickard Palmberg.

Annons

Det skulle räcka till en poäng. KRIF, som är ett av de förväntat stora lagen i den här serien, reducerade innan andra perioden var slut och kvitterade med åtta minuter kvar att spela. Och det 14 man stora Nybrolaget hängde på repet på slutet, men fick med sig en pinne innan hemmalaget kunde avgöra tidigt i förlängningen.

– Man kan förlora på två sätt. När man inte gör sitt jobb och inte spelar som man ska. Eller som nu, när vi bara är 14 man och möter ett bra lag på deras hemmaplan och domaren är skitdålig. Så på så sätt får man vara nöjd med att vi får en pinne med oss i dag, säger Rickard Palmberg.

Vikings hade sex raka förluster mot Kallinge/Ronneby inför mötet och inte tagit en enda poäng mot dem de två senaste säsongerna. Den man fick i går gladde en tränare som återigen fick klara sig med fem backar och nio forwards.

Viktor Jonsson får inte spela ishockey förrän i dag.

– Jag tycker att det är beklämmande att man får tre matchers avstängning för en fight i en träningsmatch, men det händer ingenting när de kör över Lindström (Erik) bakifrån. Men jag är ruggigt stolt över killarna, de visar en enorm moral där ute i dag. Med den här inställningen kan det bli riktigt roligt när vi får tillbaka lite spelare, säger Andreas Holfelt.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons