Annons

Ökat tennisintresse ger Kalmar TK problem

Kalmar Tennisklubb kan knappt ta emot fler juniorer och det är svårt för motionärer att få speltider i Kronanhallen.
- Vi skulle behöva två banor till, säger klubbens ordförande Reinhold Liljedahl.
Nyheter • Publicerad 19 december 2003

Efter några tunga år har tennis har blivit populärt igen - i alla åldrar. Kalmar Tennisklubb har över 250 juniorer i träning och dessutom flera framgångsrika seniorlag. Klubben har problem att få tiderna på de fyra banorna i Kronanhallen att räcka till.

- Det är ett väldigt pusslande och juniorer som kanske skulle vilja träna två eller tre timmar i veckan kan bara erbjudas en, säger Reinhold Liljedahl.

Annons

Fullbokat

Det stora tennisintresset visar sig också bland motionärer. Många dagar har det varit helt fullbokat i hallen - något som varit ovanligt tidigare.

- Det är svårt. Det är så många abonnemang och träningstider att det knappt finns någon plats över för pensionärer, högskolestudenter eller andra motionärer. Och vi har ett ansvar mot dom också, säger Reinhold Liljedahl.

Men trots att det är sådan snurr på verksamheten så har Kalmar TK en mycket ansträngd ekonomi. Kronanhallen, som byggdes 1989, ägs och drivs av klubben och lånet på hallen (5,5 miljoner i dagsläget) tynger ekonomin rejält.

- Många andra klubbar i Kalmar har sin verksamhet i kommunala anläggningar. Vi i tennisklubben har fått bygga vår egen hall och den använder vi för att serva kommunens invånare. Vi sitter lite i en rävsax, säger Liljedahl som efterlyser bättre uppbackning från kommunen.

- Vi har börjat en dialog med kommunen och hoppas att de ska kunna ge oss lite bättre stöd. Annars är det risk att vi får höja våra träningsavgifter och de ligger redan högt, säger Liljedahl.

Den långsiktiga förhoppningen är att Kalmar TK så småningom ska få möjlighet att bygga ut sin hall.

Två banor till skulle behövas för att alla som vill skulle få spela tennis i den utsträckning som de vill.

- På sikt är det väldigt viktigt för att bibehålla tennisintresset att alla som vill spela får plats, säger Reinhold Liljedahl.

Jonas Kanje
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons