IK Oskarshamn förlorade den betydelselösa epilogen borta mot Mörrum.
Blekingejumbon vann i sudden med 6-5.
- Vi tog jullov för tidigt, säger en inte allt för munter Joakim Fagervall
Nyheter • Publicerad 15 december 2003

IKO-tränaren var besviken trots att både den superallsvenska platsen och seriesegern var säkrade sedan länge.

- Det är inte det minsta förståeligt att vi inte krigar för att vinna, det ska vara ett karaktärsdrag för oss att aldrig vilja förlora, i dag saknades fokus på uppgiften.

Särklassiga jumbolaget Mörrum tog kommandot direkt och ledde rättvist med 2-0 efter första perioden.

- Vi hade inte grejerna på oss, vi var inte närvarande, säger Fagervall.

Jämnt inför tredje perioden

I andra fick han se sina adepter mer på bettet och genom två mål av Daniel Wallin var ställningen utjämnad inför tredje.

När sedan Jimmy Lindström satte 3-2 i början av tredje trodde nog de flesta av de 691 personerna i Jössarinken att seriesegrarna skulle glida i från.

Inte då.

Hemmalaget gjorde tre snabba mål fram till 5-3, innan IKO återigen tände till.

Fredric Jaensson reducerade i power play och numera notoriske målskytten Emil Ekblad kvitterade till 5-5 med fem minuter kvar.

Mikkulainen avgjorde

Resultatet stod sig resten av ordinarie tid, men i förlängningen var det hemmalaget som - blott sekunden efter att utvisade Emil Ekblad äntrat isen - kunde avgöra genom Jarno Mikkulainen.

- Leder man med 3-2 i början av tredje perioden ska man inte slå av på takten, det gjorde vi - vi tog jullov lite för tidigt, säger Joakim Fagervall.

Hade ni vunnit om matchen gällt något?

- Det vet jag inte, men det känns som att vi hade gjort det.

Besviken?

- Ja, gör man fem mål på bortaplan ska man naturligtvis vinna, jag är besviken på att vi saknade fokus. (OT)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.