Annons

OIK tog en hett efterlängtad trepoängare

Elva omgångar.
Så lång tid tog det innan OIK knep sin första trepoängare i innebandyettan.
- Det var efterlängtat, nu hänger vi kvar, säger centertalangen Sebastian Gerdehag efter 3-2-segern
Nyheter • Publicerad 15 december 2003

Att Oskarshamns IK tog säsongens första trepoängare i hemmamötet med Engelholm kan i mångt och mycket tillskrivas det unga gardet.

° 1-0 tryckte Martin Ragnar (född 1986) in med en backhand i första perioden.

Annons

° 2-0 satte Henrik Jonsson (född 1984) med ett lågt skott från högerkanten i andra.

° 3-1 prickade Fredric Milch (född 1985) in med ett direktskott blott 17 sekunder före slutet av mittenakten.

Assisten, en synnerligen läcker sådan, vid 3-1-målet kom från matchens lirare - centertalangen Sebastian Gerdehag (född 1986).

Tryckte på för kvittering

- Riktigt skönt att vi vann, kul att vi yngre lyckades också, säger Gerdehag, som dock erkänner att trepoängaren hängde i luften sedan Engelholm reducerat till 2-3 och tryckte på våldsamt för en kvittering.

- Det var pirrigt, jag trodde faktiskt att de skulle kvittera, det har ju hänt i så många andra matcher den här säsongen, så varför inte nu...

Gerdehag är en av få OIK-spelare som gjort mer än man kan begära under den tunga hösten.

- Man får inte glömma att han bara går första året på gymnasiet och kommer att utvecklas mycket framöver, jag tror han är en potentiell elitseriespelare, säger OIK:s sportansvarige Mikael Thorn.

Luttrade tränaren Patric Johansson knöt nävarna i en segergest efter slutsignalen.

- Jag var rädd att de skulle få in boll i slutet, särskilt innan de tog time out efter 16-17 minuter, då var jag riktigt nervös, sedan tycker jag att det blev något lugnare.

Annons

Första trepoängaren, jag antar att du är nöjd?

- Vi har kämpat stenhårt för det här och givetvis är det jätteskönt när det lyckas till slut, säger Johansson, som ser det månadslånga juluppehållet som enbart positivt.

- Nu får vi chansen att träna ihop oss i lugn och ro och fokusera på det som väntar under våren.

Förutom ungtupparna agerade backen Johan Granath säkert, medan Magnus Fagerström visade att han nu återigen växt in i kostymen som lagets naturlige ledare. I och med segern knappade OIK in på lagen framför och krympte avståndet till "den nedre" kvalplatsen (där för övrigt just Engelholm parkerar) till sju poäng. Ett avstånd som oskarshamnarna kommer att äta upp innan serien är över.

I alla fall om man får tro Sebastian Gerdehag.

- Vi kommer att hänga kvar, vi bara ska klara det.

Målen: 1-0 (18.24) Martin Ragnar (Markus Knutsson), 2-0 (25.56) Henrik Jonsson, 2-1 (32.26) Victor Hansson Cronberg, 3-1 (39.43) Fredric Milch (Sebastian Gerdehag), 3-2 (51.16) Martin Jacobsen.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons