Annons

OAIK:s sköna derbyseger

Det finns sköna segrar och så finns det supersköna segrar.
Derbyvinsten mot Nybro i går tillhör den senare skaran för OAIK.
- Alltid jäkligt gott att slå Nybro, säger Hadi Kaawar.
Nyheter • Publicerad 8 augusti 2005

Det har varit lite turbulens i OAIK lägret i veckan. Tränaren Mikael Persson hade ett långt snack med sina mannar i fredags innan han nötte försvarsdetaljer med dem i 45 minuter. Det verkar ha gjort gott för OAIK spelade ut grannen från Glasriket i gårdagens derby.

- Jag är väldigt nöjd, vi spelar precis som vi skulle. Det enda negativa, om man måste ta fram nåt sånt, är att vi inte gör fler mål på alla våra chanser, säger Mikael Persson.

Annons

Stod pall för allt

För chanser fanns sannerligen, matchen kunde och borde varit avgjord redan i paus, men omutlige Nuredin Bakievski i gästernas mål stod pall för allt.

- Vi hade väl fyra frilägen och sex riktigt heta chanser i första som vi inte lyckas göra mål på, säger Persson.

Tränare Persson behövde dock bara vänta fem minuter i andra halvlek innan Hadi Kaawar sköt OAIK till ledningen. En snabb vrickning förbi Nybros högerback Rasim Mehmedi följdes upp av ett distinkt vänsterskott som Bakievski var chanslös på.

- Det var psykologiskt viktigt, vi behövde verkligen få hål på dem efter alla missar i första, säger Hadi Kaawar.

Målet var förlösande och kändes matchavgörande. Nybro hade stora problem att skapa något konstruktivt och OAIK:s försvarsspel, som varit hårt ifrågasatt den senaste tiden, såg mycket stabilt ut.

Mittbacken Magnus Krantz var lysande och gjorde en löjeväckande figur av Nybros anfallare Damir Spahic.

- Magnus gör det otroligt bra idag, han är helt iskall, berömde Mikael Persson.

- Vår backlinje är stabil idag och får också den hjälp de ska ha. Laget blev inte alls lika långt som i våra tidigare matcher.

Den traditionsenliga svackan kom emellertid för hemmalaget. De sista fem minuterna blev nervösa och en härlig enhandsräddning av Mikael Axelsson på Daniel Holms frispark räddade de tre poängen till OAIK. I matchens sista sekund kunde sedan inhopparen Joakim Lundgren kontra in 2-0-bollen i öppet mål när Nybros målvakt var uppe i straffområdet för att kvittera.

Annons

- Det är så jämnt i den här serien, så den här segern var väldigt viktig för oss. Hoppas att det lossnar nu och att vi kan spela lite mer avslappnat i fortsättningen, äger Hadi Kaawar.

Närmast väntar serieledande Jönköpings Södra för OAIK på måndag, som fick lite smolk i glädjebägaren när vänsterbacken Jonas Lengyel tvingades lämna matchen efter dryga halvtimmen med en befarad bristning i baksidan av låret.

HENRIK ERIKSSON

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons