Nytt styrkebesked av Kalmar FF

Seger mot en av guldfavoriterna.
Kalmar FF visar nu att man vill vara med och leka på allvar.
– Det finns mycket att få ut av det här laget, säger Daniel Mendes efter 2–1 mot Elfsborg.
Nyheter • Publicerad 3 mars 2012
Mycket folk hade samlats på Gasten, hela 1 853  personer (nytt publikrekord på Gasten) var på plats för att se Kalmar FF:s första träningsmatch på hemmaplan den här säsongen.
Mycket folk hade samlats på Gasten, hela 1 853 personer (nytt publikrekord på Gasten) var på plats för att se Kalmar FF:s första träningsmatch på hemmaplan den här säsongen.Foto: Mats Holmertz
Jonathan McDonald kvitterade till 1?1 efter att ha blivit fälld och satt den efterföljande straffen säkert i mål.Foto: Mats Holmertz

Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson beskrev matchen på ett mycket träffsäkert sätt efteråt. Sett ur gästernas synvinkel.

– Första halvlek var mycket bra, den andra var lärorik, sa Lennartsson.

Det var exakt så, lagen ägde varsin halvlek på Gasten. Elfsborg den första som Amadou Jawo avslutade med att rulla in bollen i friläge bakom Petter Wastå efter att ha blivit serverad en superb långboll av Johan Larsson men också gått hjälp av en backlinje i KFF som stod på hälarna.

0–1 i paus, men i andra fick KFF vinden i ryggen och då handlade det bara om hemmalaget.

– Det påverkar väldigt mycket, vi skapade mycket chanser i andra. Det var totalt sett kanske inte vår bästa träningsmatch i år, men det var skönt att vinna. Framför allt mot ett så pass bra lag som Elfsborg, säger Daniel Mendes.

Jonathan McDonald fälldes av Jon Jönsson direkt efter paus och satte säkert den efterföljande straffen. Med tio minuter kvar, efter en massiv KFF-press, avgjorde den förre KFF-spelaren Daniel Mobaeck när han styrde in Emin Nouris inlägg i eget mål bakom en maktlös Andreas Andersson.

– Vinden gjorde att det blev en match där lagen hade varsin halvlek. Men jag är mycket nöjd med inställningen och passionen i dag, säger Nanne Bergstrand.

KFF-tränaren fick flera fina besked under eftermiddagen, men även ett negativt. Markus Thorbjörnsson lämnade matchen skadad redan efter 17 minuters spel.

– Det är baksidan, det högg till och nu känns det som att det strålar i det. Vi ska undersöka det i morgon så får vi se hur illa det är, säger Markus Thorbjörnsson.

Kalmar FF: Jonathan McDonald, självmål. Elfsborg: Amadou Jawo.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.