Annons

Nytt avtal tryggar Ironman

World Triathlon Corporation satsar ännu större på Ironman Kalmar.
Avtalet med de lokala klubbarna förlängs till 2018.
– Det är en fantastisk tävling i dag och ska fortsätta vara det, säger Thomas Dieckhoff, vd för Ironman Europa, Mellanöstern och Sydafrika.
Nyheter • Publicerad 28 augusti 2013
Foto: Mikael Eklund

Diskussionen började ta fart redan i april.

Under onsdagsförmiddagen presenterades den nya organisationen kring Ironman Kalmar.

Annons

Som Barometern har skrivit tidigare kliver toppnamn från World Triathlon Corporation (WTC), med bland andra Thomas Dieckhoff vd för Ironman Europa, Mellanöstern och Sydafrika, in och tar över ledningen i Kalmar Triathlon AB.

– Loppet har växt till en sådan storlek att vi från Ironman tycker att vi måste dela med oss av mer expertis och support, både när det gäller den kommersiella biten och tävlingens genomförande, än vad vi kunde göra i den gamla organisationen, säger han.

– Vi ser det som en vinn-vinn-situation. Vår enda intention är att fortsätta utveckla tävlingen och behålla den kultstatus som den har fått.

Kalmar Triathlon AB kommer fortsätta vara svenskt och lokaliserat i Kalmar.

Det kommer även i fortsättningen att inkludera de fyra lokala klubbarna som bildade aktiebolaget. Detta i form av det nystartade bolaget Sportalliansen Kalmar där respektive ordförande kommer sitta i styrelsen.

Avtalet som skrivits mellan klubbarna och Ironman sträcker sig till 2018 och är därmed en förlängning av det gällande kontraktet med tre år.

Klubbarna garanteras där ersättning för sitt arbete.

– Det känns tryggt för oss och säkrar den framtida verksamheten för våra klubbar. Vi har klubbarna med oss till 100 procent, säger Per Fredriksson från Kalmar Simsällskap.

Henrik Brovell, Kalmar RC Triathlon, tillägger:

– Det är fortfarande vi fyra alliansföreningar som är partner med Ironman för att arrangera tävlingen så rent praktiskt och arbetsmässigt kommer det se likadant ut i morgon som det gjort tidigare.

Linus Pettersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons