GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nye vikingstränaren på plats – Tisell har tagit befälet

Ifjol visste ingen.
I år finns det ingen som helst tvekan.
Mikael Tisell är ansvarig för Nybro Vikings försäsongsträning.
- Det blir en lång sommar, säger backen Andreas Sandell
Nyheter • Publicerad 28 april 2005
Foto: 

NYBRO

Igår var Mikael Tisell på plats i Nybro för första gången som ansvarig tränare för Vikings.

Och han satte direkt igång med att testa sina spelares fysiska egenskaper.

- De lag som vi kommer att möta den här säsongen kommer att vara i super-allsvensk klass rakt över. Det gäller att man är väl förberedd, annars har man inget i serien att göra, säger Mikael Tisell.

Infekterat ämne

Försäsongsträning, eller rättare sagt bristen på denna, i Nybro Vikings var ett infekterat ämne förra säsongen. Den sparkade tränaren Gunnar Johansson och efterträdaren Pär Lehtonen skyllde på varandra, tills ordföranden Stig Davidsson fick gå in och berätta att Johansson var ansvarig.

- Jag har förstått att det var lite strul och jag vill gärna vara med och göra den nu, säger Tisell.

41-åringen är känd för att ställa hårda fysiska krav på sina spelare och en försäsong med Tisell som ansvarig brukar innebära en återkommande relation med blodsmak i munnen för spelarna. Forwarden Jens Svensson vet, sedan tiden med Mikael Tisell i Mörrum.

- Härligt, det är bara att bita ihop, säger "Jensa".

Gårdagens första träning var ett sätt för Tisell att lära känna sina nya spelare och ge dem en vink om vad som komma skall. Det fanns redan utskrivna listor på hur mycket vikter det ska finnas på stängerna i slutet av sommaren, beräknat på spelarens vikt.

Riktmärken

- Det krävs vissa fysiska riktmärken när det gäller benstyrka och explosivitet. När säsongen väl börjar på riktigt är det såna saker som kan göra en 2-3 förlust till en 3-2 seger, säger Tisell.

Som exempel kan nämnas backen, Andreas Sandell, som lyfter 115 kg

i knäböj i ett set med sex upprepningar. När sommaren är slut ska det finnas 152 kg på stången, en ökning med 37 kg.

- Det kommer att bli en lång och tuff sommar, jag har en del att jobba med, säger Andreas Sandell.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer